25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ'nin 'kapitalist sömürüye işgale karşı yaşasın 1 Mayıs' sempozyumu başladı

Komünist Devrimci Hareket'in  dünya işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs için düzenlediği "Kapitalist sömürüye işgale karşı yaşasın 1 Mayıs" konulu sempozyumu başladı. Sempozyum iki başlıkta iki oturum şeklinde sürüyor. 

Komünist Devrimci Hareket'in (TKŞ) "İşgale ve sömürgeci kapitalizme karşı yaşasın 1 Mayıs" temalı sempozyumu Marbela Salonunda başladı.

Filipinler Komünist Partisi Merkez Yürütme Konseyi başkanı Kaa Laan, Genel Sekreteri Ka Bagong-Tao ve 8 savaşçı şahsında devrim şehitleri için saygı duruşuyla başlayan sempozyumun açılış konuşmasını TKŞ adına Fadya Sîdo yaptı. İşçilerin birliğinin dünyadaki proleterya bakımından önemini vurgulayan Fadya Sîdo, sınıf mücadelesinin kapitalizmin yıkılışındaki rolünü ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından sempozyum 1 Mayıs tarihçesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Sempozyum, "İşçi sınıfının Rojava Devriminde kazanımları nelerdir" ve "Başarılarımızı korumak ve geliştirmek için ne yapmalıyız" başlıkları altında iki oturum olarak düzenleniyor.

Moderatörlüğünü Mizgin Erebo'nun yaptığı birinci oturumda; Devrimci Komünist Gençler sözcüsü Destan Serhat, Emekçiler Birliği Yöneticisi, Esed Elî, Komünist Devrimci Hareket temsilcilerinden Abdulhalim Osman konuşmacı olarak yer alıyor. İlk oturum konuşmalarının ardından katılımcılara söz verilmesi öngörülüyor.