25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ, Welat Yıldız'ı mezarı başında andı

8 Nisan 2022 tarihinde Rojava'da kanser hastalığı sonucunda şehit düşen MLKP komutanlarından Welat Yıldız (Serfiraz Nîdal) mezarı başında anıldı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) 8 Nisan 2022 tarihinde Rojava'da geçirdiği kanser hastalığı sonucunda ölümsüzleşen MLKP Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Welat Yıldız'ı (Serfiraz Nîdal) mezarı başında andı.

Şehit Dijwar Şehitliği'nde gerçekleştirilen anmaya Şehit Alişer Deniz Tugayı komutan ve savaşçılarının yanı sıra Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) de katıldı.

Anmada MLKP Kürdistan Örgütü'nün Yıldız'ın şehit düşmesinin ardından yaptığı açıklama okundu.

'ŞEHİTLERİN ÇİZGİSİNDE YÜRÜYORUZ'
TKŞ temsilcilerinden Cemîl Sîdwo, devrim ve özgürlük şehitlerinin önünde saygıyla eğildiklerini belirtti. Şehitlerin sayesinde bugün burada olduklarını kaydeden Sidwo "Biz buradayız. Bu şehitlerin çizgisinde yürüyoruz" dedi.

İşgalci Türk devletinin ve gerici bölge devletlerinin Rojava'yı çıkarları doğrultusunda yönlendirmeye çalıştığını ifade eden Sîdwo, "Şehitlerimizin değerlerini hafifletmeye çalışıyorlar" dedi.

Şehitlerin sayesinde devrimin bugün ayakta olduğunu belirten Sîdwo, "Kendimizi bu devrimin sahibi olarak görmeliyiz" dedi. Şehitlerin çizdiği yoldan yürüyeceklerini vurgulayan Sîdwo şu ifadeleri kullandı: "Amaçlarını yerine getireceğiz. Devrimimizi koruyalım. Devrimimize daha fazla sahip çıkalım. Şehitlerin çizgisine sahip çıkalım."

'SERFİRAZ YOLDAŞ GİBİ BİNLERCE KİŞİ BU TARİHE SAHİP ÇIKTI VE ÇIKACAK'
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) sözcüsü Destan Serhat, Welat Yıldız'ın devrimci yaşam tarihini anlattı. Kuzey Kürdistan'da hapisteyken düşmana boyun eğmediğini vurguladı.

Destan Serhat, Şehit Alişer Deniz Tugayı'ndaki birçok savaşçının Yıldız tarafından eğitildiğini hatırlattı. Özgür bir yaşam için ağır bedellerin verilmesi gerektiğini ifade eden Destan Serhat, "Serfiraz yoldaş gibi binlerce kişi bu tarihe sahip çıktı ve çıkacak" dedi.

CKŞ olarak mücadele sözlerini yineledikleri kaydeden Destan Serhat şu ifadeleri kullandı: "Bu çizgide şehit düşen yoldaşlarımızın emeklerine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Düşmana hiçbir özel savaş yöntemini üzerimizde yürütemezsin diyoruz. Bütün pratiklerinizin, kirli planlarınızın farkındayız. Bu devrimin öncüleri şehitler ve gençler ise bu devrim yenilmeyecektir. Bayrağımız hep bu ülkenin gökyüzünde kalacak."

'SERFİRAZ YOLDAŞIN SİLAHINI KALDIRACAĞIZ'
Welat Yıldız'ın şehadet vesikasını alan aile adına konuşan Ehmed Xidir, şehitlerin önünde saygıyla eğildiğini belirtti. Şehitlerin inanç kaynakları olduğunu kaydeden Xidir, "Büyüklerimizden küçüklerimize yolumuzu onlar
aydınlatıyor" dedi.

Yıldız'ın çizgisini koruyacaklarını ifade eden Xidir, "Serfiraz yoldaşın silahını kaldıracağız. Düşmana karşı duracağız. Emeklerini yerde bırakmayacağız" dedi.