23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ temsilcilerinden Sîdwo: Türk devletinin planları tutmayacak

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarını değerlendiren TKŞ temsilcilerinden Cemîl Sîdwo, "Türk devleti Ortadoğu'ya Osmanlı devletini tekrar getirmek istiyor. Halk bu saldırıların karşısında duruyor. Türk devletinin planları tutmayacak" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) temsilcilerinden Cemîl Sîdwo, işgalci Türk devletinin Rojava devrim topraklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıları ETHA'ya değerlendirdi.

İşgal saldırılarının yeni olmadığını ve yıllardır devam ettiğini hatırlatan Sîdwo, "Türk devleti 'güvenliğimiz ve emniyetimiz için' diyerek terör uyguluyor. Bu saldırılar yeni değil. Eskiden beri uçaklarla, SİHA'larla yoldaşlarımıza saldırıyordu. Her yerde askeri noktaları, devrim kadrolarını, kurumlarını ve sivilleri katlediyordu" dedi.

Türk devletinin işgal saldırısı gerçekleştirmek için Ankara'da 1 Ekim günü gerçekleştirilen eylemi bahane ettiğini kaydeden Sîdwo, şöyle devam etti: "Son dönemde saldırılarını ağırlaştırdı. Petrol, elektrik ve su istasyonlarına saldırdılar. Ankara eylemini saldırmak için bahane ettiler. Daha önce de İstanbul'da yaşanan patlamayı gerekçe göstermişti. Türk devleti, Kürt halkına saldırmak için her zaman bahane yaratıyor."

Halkın kendi savunmasını almak için hazır olduğunu belirten Sîdwo konuşmasında şunları vurguladı: "Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgal edilmesinin ardından kamp alanlarına yerleşen halka dahi saldırıyor. Çünkü halkın iradesini  kırmak istiyor. Türk devleti faşist ve kan emici bir devlettir. Tarihleri kanla yazılmıştır. Bunu bir kez daha yenilemek istiyor. Ortadoğu'ya Osmanlı devletini tekrar getirmek istiyor. Tabi zaman eskisi gibi değil. Bugün halk o kadar şehit vermiş, emek vermiş. Halk bu saldırıların karşısında duruyor. Halkın güveni oluştu, savaşa hazır. Türk devletinin planları tutmayacak."

'HALK DİRENDİ, EMEĞİNE VE TOPRAKLARINA SAHİP ÇIKTI'
Faşist Türk devletinin bölgede yaşayan Kürt ve Arap halkları arasında gerilim ve çatışma yaratmak istediğini kaydeden Sîdwo, "Saldırıların hepsini dünyanın gözü önünde gerçekleştirdi. ABD ve Rusya'nın gözlerini kapattığı saldırılara halk direndi, emeğine ve topraklarına sahip çıktı. Halkın iradesini kırmak ve yüreğine korku yerleştirmek istiyorlar. Ancak halkımız işgalin karşısında duruyor" ifadelerini kullandı.

Türk devletinin son saldırılarda sivil yerleşim alanlarını yoğun olarak hedef aldığını hatırlatan Cemîl Sîdwo, şöyle devam etti: "Halkımızın direnişiyle Türk devletinin kirli planlarını bir kez daha yeneceğimize inanıyoruz. Bu son saldırılarda hiç askeri noktalar vurulmadı. Sivil yerleşim bölgelerine saldırılar gerçekleştirdiler. Mesela su, elektrik ve petrol yerleri... Halkın yaşamını zorlaştırmak ve halkın gelecekte muhtaç halde kalmasını istiyorlar."

Bölge halkın topraklarına bağlı olduğunu ve Türk devletinin bunu engelleyemeyeceğini vurgulayan Sîdwo, "Halkın topraklarına, ülkesine, şehitlerine bağlılığını, inancını kıramazlar. Halk, Türk devletinin saldırılarına karşı duruyor. Emperyalist, kapitalist devletlerin göz yumdukları bu siyasete karşı bütün halklar alanlara çıkmış durumda. Ankara eyleminden sonra Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkça 'Kürtlerin olduğu bütün bölgelere saldıracağız, halkın yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayan tüm alanları yok edeceğiz' dedi. Bu sözler, uluslararası kanunlara göre suç. AKP, evrensel insan hakları hukukuna göre uluslararası mahkemelerde yargılanmalı" dedi.

'FİLİSTİN HALKININ DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ'
Cemîl Sîdwo konuşmasının sonunda Filistin halkının İsrail siyonizmine karşı başlattığı direniş hamlesini selamladı. Sîdwo, şunları söyledi: "Ortadoğu'da yıllardır ezilen Filistin halkının İsrail'in saldırılarına karşı son günlerde yürüttüğü büyük direnişi selamlıyoruz. Filistin'de 14 örgüt el ele verip bu direnişi başlattılar. İsrail her zaman Filistin halkını ezmek istiyor. Bugün bu örgütler İsrail'in planlarını boşa düşürdü ve büyük bir direniş sergiledi. Devrimci örgütlerle dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz."