25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ Süleymaniye saldırısına ilişkin açıklama yaptı

Türk devletinin Süleymaniye'de gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan TKŞ "Kürt halkıyla, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile dostluk ilişkisi kuran Süleymaniye bölgesi, halkları ve YNK, cezalandırılmak isteniyor" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Türk devletinin Süleymaniye'de havalimanında yaşanan SİHA saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı. Yaşanan saldırının Kürt halkına karşı düşmanlığın yeni bir örneği olduğunu vurgulayan TKŞ, "Faşist Türk burjuva devleti sınır tanımamaktadır. Kürdistan, lrak, Suriye topraklarına işgal saldırıları gerçekleştiriyor, sömürgeci ve soykırımcı planlarını uygulamaya çalışıyor. Kürt halkıyla, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile dostluk ilişkisi kuran Süleymaniye bölgesi, halkları ve YNK, cezalandırılmak isteniyor. Baskı ve şantaj politikaları uygulanıyor" dedi.

'KDP, BU SALDIRI DA SUÇ ORTAĞIDIR'
Türkiye hava sahasının Süleymaniye uçuşlarına kapatılmasının ardından saldırının gerçekleştiğini hatırlatan TKŞ şunları kaydetti: "Başur Kürdistan'da Türk ordusunun işgal saldırısına, kentlerde MİT üsleri kurmasına, SİHA saldırıları gerçekleştirmesine destek veren KDP, bu saldırı da suç ortağıdır. Kürdistan Bölgesel Hükümet Sözcüsü'nün, Süleymaniye yönetimi ve YNK'yi suçlaması, faşist Türk devletine dair her hangi bir açıklama yapmaması da, saldırıyı meşrulaştırmak içindir."

Saldırılara mücadeleyi büyüterek yanıt vereceklerini kaydeden TKŞ açıklamanın sonunda şunları vurguladı: "Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetiminin inşası ve savunmasında büyük rol oynayan QSD Komutanı Mazlum Ebdi şahsında yaşanan bu saldırıya yanıtımız, mücadeleyi daha ileri taşımak olacaktır. Komutanları, savaşçıları ve halklarıyla büyük bir direniş veren Rojava devrimimiz asla teslim alınamaz."