30 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: Rojava devrimi ateş altında yürüyüşüne devam ediyor

Rojava devrimi ile ilgili açıklama yapan TKŞ, "19 Temmuz devrimi, tüm dünya ezilen halkları ve kadınlardan daha fazla dayanışma bekliyor. Devrimin ilk günlerindeki gibi devrimi savunmak için harekete geçmelerini istiyor. Devrimin ateşini her yere taşımaya, halk isyanlarını devrimle taçlandırmaya çağırıyoruz" dedi.

Tevgera Komonîst A Şoreşger (Komünist Devrimci Hareket-TKŞ), Rojava Devriminin 9. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ortadoğu halklarının devrimi daha fazla savunmaya ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. TKŞ, tüm halkları devrimin kazanımlarını sahiplenmeye çağırdı.

"Kadın özgürlükçü Rojava devrim dokuzuncu yılına girdi. 19 Temmuz devrimi, faşist politik islamcı çeteler, sömürgeci Türk devleti ve emperyalist devletler tarafından boğulmaya çalışıldı. Teslim alınmak istendi. Fakat devrimimiz, büyük bir kararlılık ve iradeyle yoluna devam ediyor. 19 Temmuz devrimi bölge halkları, kadınlar ve dünya ezilenleri için özgürlük meşalesi olmaya devam ediyor" diyen TKŞ, şunları kaydetti:

"Devrimimiz DAİŞ çetesi, Suriye BAAS rejimi ve faşist sömürgeci Türk devletine karşı mücadelede 13 bin şehit verdi. Kürt, Arap, Aşuri, Süryani, Ermeni, Türk, komünist ve enternasyonal savaşçılarımız, devrim savunması ve hamlelerimizle kazanılan zaferlerde şehit düştüler. Dokuz yaşına giren devrimimiz, onların ideallerine bağlılık kalacaktır. Ve düşlerini zafere ulaştırmak için yürüyüşünü sürdürecektir.

"19 Temmuz devrimi, Rojava'da Kürt halkının ve kadınlarının özgürlüğü ile başladı. Hızla Arap, Asuri, Süryani, Keldani ve Ermeni halklarının mücadelesi ortaklaştı. Devrim sistemimiz halkçı demokratik bir karakter kazandı. Komün, meclis, kooperatif gibi örgütlerle halkların birleşik demokratik özyönetimini inşa etti. Halklarımız kendi kendini yönetmeyi başardı."

Rojava devriminde kadınların rolüne de dikkat çeken TKŞ, "19 Temmuz devrimi ile kadınlar ellerine silah aldılar. Hamle ve savaşları komuta ettiler. Toplumsal inşanın büyümesi ve yönetiminde yer aldılar. Rojava devrimi, bölge kadınlarını, köleci zihniyet ve yaşamdan kurtardı. Kadınları ezilen cins olmaktan çıkararak iktidarın eşit gücü haline getirdi. Tüm dünya kadınları için örnek bir devrim oldu" dedi. TKŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Devrimimiz Türkiye ve Suriye gibi sömürgeci devletlerin, ABD ve Rusya gibi emperyalist güçlerin politik, askeri, ekonomik ve diplomatik kuşatması altında. Bu ülkelerin işbirliği ile Efrin, Serekaniye ve Gire Spi işgal edildi. Halkımız özgürlüğünü, onurunu ve toprağını savunmaktan geri durmadı. Onurlu ve özgür bir yaşam uğruna bedel ödemekten çekinmedi. 

"Devrimimiz, 9 yıldır ateş altında yürüyüşüne devam ediyor. Bu onurlu yürüyüş, tüm zorluklara rağmen özgürlüğünü savunarak devam edecektir."

"Devrim 9. Yılında, işgal altındaki topraklarımızın özgürleştirilmesi, yeni saldırıların engellenmesi, başta ekonomik olmak üzere yaşanan tüm sorunların halkçı biçimde çözülmesi için halkımız devrime sahip çıkmalıdır. Kürt, Arap, Aşuri, Süryani, Ermeni ve Keldani halklarımızın birliğine, devrimi savunma iradesine daha fazla ihtiyaç var" denilen TKŞ açıklamasında, "19 Temmuz devrimi, tüm dünya ezilen halkları ve kadınlardan daha fazla dayanışma bekliyor. Devrimin ilk günlerindeki gibi devrimi savunmak için harekete geçmelerini istiyor. Devrimin ateşini her yere taşımaya, halk isyanlarını devrimle taçlandırmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "19 Temmuz devrimi Ortadoğu ve dünya halklarının, kadınların umudu ve geleceği olmaya devam edecektir. Yaşasın Rojava kadın devrimi! Yaşasın halkların birleşik devrimi!" şiarları dile getirildi.