30 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: Pirsus şehitlerinin düşleri asla yarım kalmayacak

Suruç katliamının 5. yılına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Suruç'un hesabını sormak için halklarımızı birleşik mücadelesine Rojava'da güç katalım. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'dan Kobanê'ye politik tarihsel sorumluluğuyla yürüyüşe geçen Suruç şehitlerinin hayallerini tamamlamak ve başarıya ulaştırmak başta gençler olmak üzere tüm halkımızın onur sözü olmalıdır" denildi.

Tevgera Komonîst A Şoreşger (Komünist Devrimci Hareket-TKŞ), Suruç katliamını 5. yılı dolayısıyla "Pirsus şehitlerine sözümüzür, düşleri asla yarım kalmayacak" başlıklı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "21. yüzyılın ilk devrimlerinden olan Rojava  evrimi, başta kadınlar olmak üzere, Ortadoğu halklarının ve dünya ezilenlerinin özgürlük mücadelesini yeni bir eşikle buluşturdu. Gerici Baas diktatörlüğü'ne karşı ayaklanmayla başlayan, Suriye halkının özgürlük ve adalet arayışının merkezi olan Rojava devrimi, Arap halk isyanlarını devrimle taçlandırarak dünya halklarının mücadelesine yol gösterdi. Rojava devrimi toplumsal dayanışmanın, sömürgeci güçlere ve emperyalistlere karşı onur ve özgürlük savunusunun, bölgede yaşayan farklı ulusal halkların ittifakının ve kadın özgürlük iradesinin temsilcisi oldu. Rojava devrimi patlak verdiği andan devriminin ilerleyişine kadar enternasyonal dayanışma temel karakterist bir özellik oldu" denildi.

ROJAVA DEVRİMİNİN ÖNEMLİ DÖNEMEÇLERİNDEN BİRİ KOBANÊ DİRENİŞİDİR
Rojava devriminin önemli dönemeçlerinden biri olan Kobanê savaşının devrimci feda ruhunun yükselişe geçtiği, devrimci dayanışmanın en canlı örneği olduğu vurgulanan açıklamada, "Dünya ezilen halklarının mücadelesinin günümüzde yaşayan ruhu olan Kobanê; özgürlük mücadelecilerini bir araya getirdi ve DAİŞ çetelerini besleyip kollayan Türk faşist diktatörlüğüne karşı savaştırdı. Egemenlerin sınırlarını yıkan antifaşistler, devrimciler, sosyalistler Kobanê savaşında yerlerini aldılar. Kobanê'ye saldırıları püskürtmek için Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da kitlesel sınır nöbetleri tuttular, şehirlerde ayaklanmaya geçtiler. Halkların bu direnişi ve dayanışması Kobanê'de kahramanca savaşanların ve şehit düşenlerin mücadelesiyle birleşerek zaferi koparıp aldı" diye belirtildi.

Açıklamada, "Kobanê direnişinin zaferle sonuçlanmasında büyük emekleri olan ve şehitler veren komünistler bu kez Kobanê halkıyla buluşmak için Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da bir kampanyanın öncülüğünü yaptılar. SGDF'liler 'Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz' kampanyasıyla savaş sonrası yerle bir olan Kobanê'nin inşası için harekete geçtiler. Ezilen halkların birleşik mücadele çizgisini kampanyayla birlikte güçlendirdiler. Kobanê'nin inşası fikrini kitlelerle buluşturdular. Rojava devrimine ve kentleri yerle bir olan Kobanê halkına karşı sorumluluk hisseden insanları bu kampanyanın etrafında birleştirdiler" diye kaydedildi.

BİRLEŞİK MÜCADELE YIKILMAK İSTENDİ
Ulusal ayrımları kaldıran Kürt, Türk, Laz, Hemşin, Arap, Çerkes halklarına mensup gençler Kobanê'ye gitmek üzere Urfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi'nde bir araya geldikleri hatırlatılan açıklamada, "Birleşik mücadelenin köprüsünü yıkmak isteyen politik İslamcı faşist AKP diktatörlüğü sosyalist gençleri katliamla durdurmaya çalıştı. DAİŞ çetesinin bombalı saldırısı sonrası 33 sosyalist katledildi" diye vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Rojava devrimiyle, Türkiye ve Kuzey Kürdistan halkları arasındaki bağı koparmaya çalışan Türk faşist diktatörlüğü bir kez daha özgürlük ve onur mücadelecilerine kirli yüzünü gençleri katlederek gösterdi. Nasıl Kobanê'nin zaferi katil Türk devletinin korkulu rüyası olduysa, Suruç katliamı sonrası yükseltilen adalet talepli mücadele de egemenlerin çaresizliğini perçinledi. Bugün hala Suruç katliamının failleri Türk faşizmi tarafından korunurken, bu katliamı gerçekleştiren ve katliamın kararını verenlere karşı adalet mücadelesi de kararlılıkla devam ediyor.

SURUÇ'UN HESABINI SORMAK İÇİN BİRLEŞİK MÜCADELEYE GÜÇ KATALIM
"Devrimci komünist hareket olarak, coğrafyamızın katliamlar coğrafyası olduğu kadar, direniş ve mücadele coğrafyası olduğunu bilerek, Suruç'un hesabını sormak için halklarımızı birleşik mücadelesine Rojava'da güç katalım. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'dan Kobanê'ye politik tarihsel sorumluluğuyla yürüyüşe geçen Suruç şehitlerinin hayallerini tamamlamak ve başarıya ulaştırmak başta gençler olmak üzere tüm halkımızın onur sözü olmalıdır."