22 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Halepçe Katliamı'nı unutmayacağız

Halepçe Katliamı'nın 36'ncı yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Her ne kadar Kürt halkı saldırı altında olsa da, özgür Kürdistan kurma mücadelesi büyüyecek ve yeni nesiller kendini bu amaç için feda edecek. Çünkü tarih, ihanetçileri unutmayacak, bu katliamın hesabını soracak" ifadelerini kullandı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Halepçe Katliamı'nın 36'ncı yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Faşist Baas diktatörlüğü, 16 Mart 1988 tarihinde kimyasal silahlarla Halepçe'de halkımıza saldırdı. Binlerce Kürt katledildi, on binlerce kişi kimyasal saldırının izlerini taşıyor. Irak'taki faşist Baas diktatörlüğü, İran'la savaş halindeydi ve Kürt halkının özgürlüğü karşısında artık ayakta duramadığı için, insanlık dışı bir katliamla diktatörlüğünü korumak istedi.

Güney Kürdistan halkı her zaman Irak'taki faşist zulme karşı mücadele içinde olmuştur. Irak devleti, İngiliz ordusunun da yardımıyla tank ve toplarıyla Kürt halkına ne kadar saldırsa da başarılı olamadı. Kürdistan dağları her zaman Kürt halkını ve özgürlük savaşçılarını korumuştur. Şovenist ve faşist bir diktatör olan Saddam Hüseyin, bölgedeki baskıcı gücünü pekiştirmek istiyordu. Kürt halkını bunun karşısında büyük bir engel olarak gördü ve bu nedenle Kürt halkına yönelik 'Enfal' adı verilen vahşi bir saldırı gerçekleştirdi.

Faşist ve emperyal devletler, 2019 yılında Rojava, Serêkaniyê, Girê Spî, Efrîn ile özgür dağlarda Kürt halkına ve bölge bileşenlerine komplo kurdu. Bütün ülkelerin gözleri önünde, uluslararası yasaklı kimyasal silahlar kullanıldı.

Bugün hala bölgemize saldırılar gerçekleştiriliyor. Altyapı hizmet merkezler ve devrimin öncüleri hedef alınıyor. Bölgeni boşaltılması, halkımızın göçmen hale getirilmesi ve Rojava'nın diğer bölgelerini işgal etmek istiyorlar.

Her ne kadar Kürt halkı saldırı altında olsa da, özgür Kürdistan kurma mücadelesi büyüyecek ve yeni nesiller kendini bu amaç için feda edecek. Çünkü tarih, ihanetçileri unutmayacak, bu katliamın hesabını soracak.

Qamışlo'dan Halepçe'ye kadar soykırımların, binlerce katliamın hesabını soracağız. Halepçe Katliamı'nın 36'ncı yıldönümünde tüm şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz."