23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ Filistin direnişini Rojava'dan selamladı

Hesekê'de TKŞ üyeleri Filistin'de süren direnişi selamlayarak direnişin "Hamas-İsrail savaşı olmadığını kaydetti.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Filistin direnişini Rojava topraklarından selamladı. Hesekê TKŞ binasında gerçekleşen açıklamayı TKŞ üyesi Adil Qasim okudu.

'FİLİSTİN KENTLERİNDE BOMBALANMADIK YER KALMADI'
Filistin topraklarını işgal eden siyonist İsrail devletinin günlerdir dünyanın gözü önünde katliam gerçekleştirdiğini ifade eden Adil Qasim, "Siyonist devlet, başta Gazze olmak üzere Filistin kentlerinde bombalanmadık yer bırakmadı. Sivil yerleşim alanları, evler, okullar, hastaneler gözü dönmüş bir sömürgeci zihniyetle yerle bir ediliyor" dedi. Bu sömürgeci saldırılarda binlerce Filistinlinin katledildiğini kaydeden Qasim, "En son El Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik soykırım saldırısında yaklaşık 500 Filistinli katledildi" dedi.

İsrail'in katliamlarında yakınlarını yitiren tüm Filistinlilere başsağlığı dileyen Qasim, zulmün direniş karşısında elbet bir gün yenileceğine sonuna kadar inandıklarını belirtti.

'AKSA TUFANI HAMLESİ EZİLENLERİN HAKLI DİRENİŞİDİR'
İsrail ve baş destekçisi ABD emperyalizminin Filistin halkının katledilmesine, Gazze'nin yerle bir edilmesine gerekçe uydurduğunu ifade eden Qasim şu ifadeleri kullandı: "7 Ekim'de Filistinli direniş örgütlerinin başlattığı Aksa Tufanı hamlesi, ezilenlerin işgalcilere karşı haklı silahlı direnişidir. İsrail sömürgecidir, işgalcidir, siyonisttir, soykırımcıdır. Toprakları işgal edilen Filistinliler haklıdır. Dünya halkları bu katliama sessiz kalmamalıdır ve Filistin'in özgürlüğü için İsrail ile işbirliği yapan devletlere karşı direnişi büyütmelidir."

'TÜRK DEVLETİNİN ROJAVA'YA SALDIRILARIYLA İSRAİL SİYONİZMİNİN ARASINDA FARK YOKTUR'
İsrail devletinin bu yeni yıkıcı saldırısının Ortadoğu'da yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu kaydeden Qasim "Emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri, siyonist İsrail'in soykırım saldırısının destekçileridir. Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik işgal saldırısıyla, İsrail siyonizminin işgal saldırıları arasında hiçbir fark yoktur" dedi.

İsrail'e karşı sessizlikten cesaret alan işgalci Türk devletinin de günlerdir Rojava topraklarına saldırdığını belirten Qasim, "Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Ortadoğu'nun tüm ezilenleri, bu gerçeği görmelidir. Filistin halkının soykırımı, Ortadoğu halklarının köleliği için bir prangadır" dedi. Filistin halkının kazanacağı zaferin, Ortadoğu halklarının özgürlüğüne doğru atılacak büyük bir adım olacağını ifade eden Qasim, "İşte bu nedenle, Filistinli direniş örgütlerinin başarısı tüm Ortadoğu halklarının başarısı olacaktır" dedi.

'FHKC İLE YOLDAŞLIĞIMIZ BAKİDİR'
Günlerdir tanık olunan Aksa Tufanı hamlesinin bir "Hamas-İsrail savaşı" olmadığını belirten Qasim şunları kaydetti: "Filistin ulusal özgürlük mücadelesi; Türkiye ve İran dahil gerici bölge devletleriyle işbirliği yapan Hamas ile sınırlı tutulamaz. Biz, Rojavalı komünistler olarak, birleşik Kürdistan devriminin silahlı hazırlığı için bizlere olanak sunan Filistinli dostlarımızın yardımlarını asla unutmadık, unutmayacağız. Biliyoruz ki, Filistin ve Kürdistan ulusal mücadeleleri, Ortadoğu halklarına özgürlük kapısını aralayacak iki temel güçtür. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve diğer Filistinli devrimciler ile yoldaşlığımız bakidir. Onların işgale karşı sürdürdükleri fedai direnişi gururla takip ediyoruz. Şehitleri şehitlerimizdir, direnişleri direnişimizdir."

Filistin kentlerinden yükselen hawar çığlığını duyduklarını ifade eden Qasim, Filistinlilere şöyle seslendi: "Geleneğimizde zulmün karşısında diz çökmek, sömürgecilerin, işgalcilerin karşısında boyun eğmek yoktur. Biz Ortadoğu'nun Kürt, Arap, Ermeni, Asuri, Süryani, Fars ve Türkmen yoksulları olarak, direnişinizin kazanması için elimizden gelen tüm destek ile yanınızdayız. Direnin yoldaşlar. Sonuna kadar direnişi sürdürün. İnanıyoruz, direniş mutlaka kazanacaktır. Ya zafer, ya zafer"

Eylem "Yaşasın özgür Filistin", "Yaşasın Ortadoğu halklarının özgürlük direnişi" ve "Yaşasın Rojava devrimimiz" sloganlarıyla sona erdi.