25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ: Filipin Komünist Partisi başkanı ve 9 yoldaşı ölümsüzdür

Katledilen Filipin Komünist Partisi 10 Filipinli komünist için açıklama yapan TKŞ, "Filipin Komünist Partisi başkanı ve 9 yoldaşı ölümsüzdür" dedi. 

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Filipin Komünist Partisinin Merkez Komite Başkanı Ka Laan, Genel Sekreter Ka Bagong-Tao 8 yoldaşıyla birlikte şehit düşmesine ilişkin açıklama yaptı. Filipin Komünist Partisinin on önder kadrosunun da faşist Filipin devletinin 22 Ağustos 2022'de ağır işkenceleriyle şehit düştüğünü açıkladığı hatırlatılan açıklamada, "Biz de Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) olarak, başta Filipin Komünist Partisi'ne, dünya devriminin 10 kahramanının ailelerine ve ezilen Filipin halklarına başsağlığı diliyoruz" denildi. 

Açıklama şöyle devam etti: "Binlerce kahraman ve şehitlerimiz gibi, Filipin Komünist Partisi'nin 10 önder kadrosu yoldaşımızda kapitalizme, emperyalizme ve erkek egemenliğine karşı ezilen halkların hakları için şehitler kervanına katıldılar. Onlarda tıpkı komünist önder Baran Serhat ve Ahmet Şoreş gibi yaşamlarını ezilen ve emekleri sömürülen kitlelere adadılar. Özellikle Ka Laan ve Ka Bagong, Filipin ve Filipinlilerin devrim pratiği oldular. Komünist hareket olarak, dünya devrimlerinin tüm liderlerinin mirasını nasıl onur savaşı deneyimlerimize dönüştürüyorsak, 30 yıldır devrimci halk savaşına kendini adamış bu iki önderin ve yoldaşlarının mirasını da Rojava devriminin mirası ve gücüne dönüştüreceğiz.

Devrimcilerin tarihinde geçerli olan bir söz var: 'Devrimciler ölür ama devrimler sürer.' Binlerin, 10 yoldaşımızın silahını ve hayallerini yerde bırakmayacağına inancımız çok güçlü. İnanıyoruz ki, Filipin halkı kendi çocuklarının miraslarına sahip çıkacaklar. Bugün emperyalist küreselleşma koşullarında kapitalist ve gerici devletler katliam, savaş ve özellikle devrimcilerin iradeleri yok etme çabalarıyla kendilerini varoluş krizinden kurtarmak istiyorlar. Ama bugün Rojava devrimimiz nasıl kapitalizme ve emperyalizme karşı özgür yaşam ve insanlığın geleceğini temsil ediyorsa bir o kadar da dünya halklarına özgürlük, eşitlik ve kadın özgürlüğünün yolunu gösteriyor. Bugün devrimimiz nasıl onbinlerce şehit vererek inşa edildiyse ve hala direniyorsa, aynı zamanda dünya halklarının mücadelesinde de mirasını taşıyor.

Bir kez daha Ka Laan, Ka Bagong ve 8 yoldaşı ile tüm özgürlük ve sosyalizm şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onlar mücadelemizin en yüksek değerleridirler. Devrim şehitleri ölümsüzdür. Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm. Kahrolsun faşizm ve emperyalizm."