1 Ekim 2024 Salı

TKŞ: Dünya işçi sınıfının 1 Mayısı kutlu olsun 

TKŞ, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutladı, "Bugün tüm dünyada işçilerin direniş ateşi kapitalistleri yakıyor. İşçilere özgürlüğü getirecek tek yol sosyalizmdir. 'Ya sosyalizm ya barbarlık' sloganı kapitalist sistemi yıkmak için tüm berraklığıyla önümüzde duruyor" dedi. 

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), emekçi ve işçi kadınların 1 Mayısı'nı kutladı. Amerika'da 19. yüzyılda binlerce işçinin kölelik düzenine karşı ayaklanarak 1 Mayıs 1986'da greve gittiği hatırlatılan açıklamada, Amerikan burjuvazisinin direnişi  katliamla yok etmek istediği anımsatıldı. Grevin işçi önderlerinin idam edildiğini söylenen açıklamada, "Kapitalist sistem, emperyalist küreselleşme aşamasında tüm dünyada işçi ve ezilenlerinin emeğini barbarca sömürüyor. Her yerde istikrarsızlık yaratıyor, savaş çıkartıyor, halkları ve doğayı katlediyor" denildi. 

'YA SOSYALİZM YA BARBARLIK'
TKŞ'nin açıklaması şöyle devam etti: "Emperyalistler arasındaki çelişkiler Ortadoğu'da ve Ukrayna'da büyük savaşların sebebi oluyor. Emperyalist kapitalist sistem geldiği bu aşamada halklara ölüm, talan ve yokluk dışında bir şey veremez. Tüm işçi ve ezilenler emek sömürüsü, işsizlik, fakirlik ve açlık karşısında direnişteler. Kapitalist sistem, fabrikalarda kadın emeğini ucuz iş gücü olarak sömürüyor. Evde ise kadın emeği sınırsızca sömürülüyor. İşçiler, kadınlar ve gençler her yerde sömürgeciliğin, erkek egemenliğinin ve zulmün karşısında mücadele ediyorlar. Bugün tüm dünyada işçilerin direniş ateşi kapitalistleri yakıyor. İşçilere özgürlüğü getirecek tek yol sosyalizmdir. 'Ya sosyalizm ya barbarlık' sloganı kapitalist sistemi yıkmak için tüm berraklığıyla önümüzde duruyor.

'ÖZGÜRLÜK GERİLLALARINI SAHİPLENMEK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZDİR'
Rojava devrimi, ezilenlerin, kadınların, gençlerin ve işçilerin emeğiyle yaratıldı ve sömürgecilere büyük bir darbe vurdu. Kürt halkının özgürlük mücadelesi, kapitalist devletleri ve bölge gerici devletlerine korku veriyor. Bu yüzden sömürgeci Türk Devleti KDP işbirliğiyle gerilla alanlarına saldırıyor. Bizler biliyoruz ki, KDP'nin bu işbirliği kapitalist sınıf karakterindendir. Yine Türk Devleti ve çeteleri her gün Rojava topraklarına saldırıyor ve halklarımız üzerinde kirli bir savaş yürütüyor. Gerici emperyalist kapitalist güçler halkların özgürlük mücadelesi karşısında birleşerek her türlü saldırıyı gerçekleştiriyorlar. Bu yüzden bugün özgürlük gerillalarını sahiplenmek en önemli görevimizdir.

'SÖMÜRÜSÜZ VE CİNSİYETSİZ BİR DÜNYA YARATACAĞIZ'
Bölge gerici devletlerine ve emperyalist devletlere karşı direniş tüm dünya işçi ve ezilen halklarına güç veriyor. Bugün, Rojava ve Kuzey Doğu Suriye devriminin savunması ve zaferi tüm dünya işçi sınıfı ve ezilenlerinin zaferinden geçiyor. Bu yüzden işçilerin emeğinin sahiplenilmesi devrimin savunulması ve büyütülmesinden geçiyor. Devrimin savunması ve büyütülmesi için işçi sınıfının bayrağı altında ve sosyalizm mücadelesinde birleşelim. Sömürüsüz ve cinsiyetsiz bir dünya yaratacağız!

Tüm dünya işçi sınıfının 1 Mayıs'ı kutlu olsun. Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın özgürlük ve sosyalizm."