23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ, devrim ve sosyalizm şehitlerini andı

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Kobanê'de Kasım şehitler ayı vesilesiyle anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda şehitleri anmanın, onların değerlerini yaşatmaktan geçtiği belirtildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Kobanê'de devrim ve sosyalizm şehitlerini andı.

Anmaya Kadın evi (Mala Jin), İnançlar Kurumu, TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyelerinin yanı sıra çok sayıda şehit ailesi katıldı. Devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anmada devrim şehitlerinin hayatlarına ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Komünistler adına söz alan Sarya Azad, "Kasım ayı bizim için şehitler ayıdır. Çünkü ilk şehidimiz Erdal Balcı yoldaş bu ayda şehit düştü. Ardından şehitler kervanımız büyüdü" ifadelerini kullandı.

'DEVRİM ŞEHİTLERİNE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRECEĞİZ'
Şehit olmanın ve şehitlere sahip çıkmanın anlamına dikkat çeken Sarya Azad, "Şehitlere sahip çıkmak şehitlerin yoluna sahip çıkmaktır. Şehitlere sahip çıkmak onların takipçisi olmaktır. Bizler şehitlerimize sahip çıkıyoruz. Yollarının takipçisi oluyoruz" dedi.

Mücadelenin bedellerle büyüdüğünü söyleyen Azad, "Evet biz bedel veriyoruz, bedel ödeteceğiz de. Biz şehitlerimizi asla unutmayız. Yoldaşlarımızın intikamını alacağız" ifadelerini kullandı.

Devrim şehitlerine karşı sorumluluklardan birinin ajan ve işbirlikçilere karşı duyarlı olmak olduğunu söyleyen Azad "Bugün bir sorumluluk var bizim ve sizin omuzlarınızda. İçinizde hainleri ihanetçileri kabul etmeyin. Gözünüzü açın ve etrafınıza bakın. Şehitlere sahip çıkmak bir yandan da budur. Hainleri barındırmamaktır" ifadelerini kullandı.

MLKP'nin gençlerin, kadınların partisi olduğunu söyleyen Azad, "Gençlerle birlikte devrimin büyümesi için mücadele etmeye, bu uğurda şehit vermeye hazırız" dedi. Azad konuşmasını şöyle tamamladı. "Yılmaz yoldaşın konuşmasında da dediği gibi bizler şehitlerin takipçisiyiz, doğruyuz ve mutlaka kazanacağız."

Sarya Azad'ın konuşmasının ardından sahneye Mala Jin temsilcileri davet edildi. Mala Jin üyesi kadınlar şehitler anısına mum yaktılar. 

'ŞEHİTLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'
TKŞ temsilcilerinden Mirza Berxo, Rojava devriminin devrim şehitleri sayesinde var olduğunu söyledi. Mirza Berxo, şöyle devam etti: "Sizlerin bildiği gibi Rojava devrimi şehitlerin sayesinde, onların döktüğü kanla kuruldu. Rojava'da özellikle Kobanê'de her sokakta şehitler var. Bu yüzden bizler bu şehitlerin istekleri, hayallerinin ne olduğunu bilmeliyiz. Sadece Rojavalı şehitler değil. Her şehit bir başka şehirden Rojava'nın özgürleştirilmesi için geldi. Şehitliğe ulaşana kadar burada çalıştılar, emek verdiler."

Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunu anan Mirza Berxo, "Burada şehitlerimiz bize bir şeyi işaret ediyor, onların izinden gitmeliyiz. Onların hayallerini yerine getirelim. Her şehidin bir hayali vardı. 33 düş yolcusu nasıl ki Rojava için hayaller kurduysa özellikle Kobanê çocukları için hayalleri olduysa, biz onların hayallerini yerine getireceğiz, düşlerini yarım bırakmayacağız" dedi.

12 Haziran'da Kobanê'de SİHA ile katledilen Osman Nuri Ocaklı'yı anan Berxo, "Yılmaz Behrareş gibi Karadenizli bir yoldaş Rojava için burada çalışmalar yürüttü. O tüm Rojava'da pek çok çalışma yürüttü. Yılmaz Yoldaş Filistin'de eğitim almıştı. Sizin de bildiğiniz gibi Filistin'de şu an çok ağır bir savaş var. İsrail devletine karşı yetmiş yıldan fazladır Filistin direniyor. Halktan binlerce kişi orada şehit oldu. Orada her gün hastaneler okullar bombalanıyor. Yine bu saldırıyı lanetliyoruz ve direnişe devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Her gün Türk devletinin saldırıları altında olduklarına işaret eden Mirza Berxo, "Burada Türk devleti ne kadar tehdit etse de biz bu tehditlerinin atında direnişe devam edeceğiz. Şehitlerimizin izinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

'ONLARIN BAYRAĞINI YÜKSELTECEĞİZ'
JKŞ meclisleri adına konuşan Xanim Îbrahîm, PKK lideri Abdullah Öcalan'ı selamlayarak başladı. "Bugün hepiniz devrim şehitlerinin misafirisiniz" diyen Xanim Îbrahîm devrimin şehitler sayesinde geliştiğini söyledi. Konuşmasında Rojava devrim topraklarından vazgeçip Avrupa'ya göç edenlere değinen Xanim Îbrahîm, "Çocuklarınızı, eşlerinizi Avrupa'ya göndermeyin. Rojava kan bedeliyle kuruldu. Şehitlikteki şehitlerin sayısı belli değil. Şehitliğin önünden geçerken bile insan mahcup oluyor. Devriminize sahip çıkın. Bir kez daha biz kadınlar devrimimizi koruyalım" dedi.

İşgalci Türk devletinin saldırısında ölümsüzleşen Osman Nuri Ocaklıyı anan Xanim Îbrahîm "Türk devleti öncülerimizi hedef aldı istedi ki biz gerileyelim, korkalım, hayır! Birimizin yerine on kişi geliyor. Türk devleti yoldaşlarımızı şehit düşürünce bizim korkacağımızı düşünmesin. Biz onların izini takip edeceğiz. Onların hayalleri Özgür ve Birleşik Kürdistan'dı. Onların yerine geçenler de şehit düşse biz devam edeceğiz. Onların bayrağını yükselteceğiz. Buradan dağlardaki gerillaya, savaşçılara, tüm şehit ailelerine selam yolluyoruz ve diyoruz Şehid Namirin!" ifadelerini kullandı.

Anma etkinliğinde Devrimci Komünist Gençler bir tiyatro gösterisi sergiledi.

Anma etkinliğinde sık sık "Dîsa Dîsa serhildan MLKP Kürdistan", "Şehit Namirin" sloganları atıldı.