30 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ; AKP faşizmi halkımızın iradesine darbe vurmak istiyor

HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmasına tepki gösteren TKŞ, "Türk devleti sömürgeci hukuku işleterek siyasi darbe gerçekleştirdi" diye belirtti.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şoreşger-TKŞ), HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Türkiye ve Bakur Kürdistanlı halkların oylarıyla meclise giren HDP vekillerine tahammül edemeyen Türk devleti sömürgeci hukuku işleterek siyasi darbe gerçekleştirdi" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Biz Kürt halkı olarak çok iyi anlıyoruz ki bu darbe iki milletvekili ile sınırlı bir mesele değildir. Onların şahsında HDP'ye verilmiş bir göz dağıdır, ama daha da önemlisi halkımızın iradesine yönelik bir saldırıdır. Üstelik bu saldırı dört parça Kürdistan'daki Kürtlerin tümüne yöneliktir. Türk devleti Kürt varlığına tahammül edemiyor, Kürtlerin belediye başkanı olması, milletvekili seçilmesi, yönetmeye talip olması sömürgeci, ırkçı rejimi korkutuyor. Halkımızın iradeleşmesi sömürgeciliğin en büyük kabusudur. Rojava devrimine düşman olmasının sebebi de budur.

"Bakur Kürdistan'da HDP, HDK, belediye yönetimleri, milletvekilleri ve bakur halkımızın büyük bedellerle elde ettiği kazanımların düşmanı sömürgeci Türk devleti, Başur halkımızın bağımsızlık referandumunu tanımayan, aşağılayıp hakaret eden aynı sömürgeci devlettir. Medya Savunma Alanlarından başlayıp Başur Kürdistan'ı adım adım işgal eden ırkçı faşist Türk ordusu, Efrin'i, Gıre Spi'yi, Serêkaniye'yi işgal eden aynı faşist ordudur.

"O yüzden diyoruz ki Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'na yönelik sömürgeci darbe tüm kürt halkımızın iradesine yönelik bir saldırıdır. Halkımız bir kere özgürlüğü tanıdı, biz irademizden ve özgürlüğümüzden asla vaz geçmeyeceğiz. Başur'dan Bakur'a, Rojhilat'tan Rojava'ya özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz."