22 Eylül 2024 Pazar

TKŞ Abdullah Öcalan ve tutsaklarla dayanışmak için açlık grevi yaptı

Rojavalı komünistler PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıldönümü ve hapishanelerdeki tutsakların sürdürdükleri açlık grevi ile dayanışma amacıyla bir günlük açlık grevi eylemi yaptı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıldönümü; Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da tutsakların sürdürdüğü açlık grevi ile dayanışmak için bir günlük açlık grevi eylemi yaptı.

Qamişlo ve Kobanê'de TKŞ binalarında yapılan açlık grevlerine ziyaretler sürüyor.

QAMIŞLO
"Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük", "İran'dan İmralı'ya direnişle tecridi kıracağız" dövizlerin asıldığı binadaki eylemi Demokratik Birlik Partisi (PYD) ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşma yapan TKŞ temsilcilerinden eylemci Abdulhalîm Osman "Komünist Devrimci Hareket Qamişlo Meclisi olarak bugün Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan ve faşist Türk devletinin zindanlarındaki tutsaklarla dayanışmak için bir günlük açlık grevi gerçekleştiriyoruz" dedi.

İran diktatörlüğünün de Türk devleti gibi sömürgeci olduğunu ve siyasi tutsaklara yönelik işkence uyguladığını belirten Osman şunları kaydetti: "Bizler bugün komünistler olarak kendimize bu toplumun öncüleri diyorsak nihai amacımız olan sosyalizme kadar mücadeleyi daha da yükseltmemiz gerekiyor. Faşist Türk devleti ve onun işbirlikçilerinin anlaşmaları asla halkın iradesini kıramaz."

KOBANÊ
Devrimci Komünist Kadınlar ve Devrimci Komünist Gençler'in (CKŞ) de katıldığı açlık grevi eyleminden önce TKŞ binası önünde basın açıklaması yapıldı. "Bijî berxwedana Zindanan" sloganının atıldığı eylemde açıklama yapan TKŞ temsilcilerinden Mîrza Berxo, 1999'da gerçekleştirilen komplonun yıldönümü ve hapishanelerde tutsakların sürdürdükleri açlık grevi eylemiyle dayanışmak için açlık grevine başladıklarını belirtti. Berxo, "Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 78 gündür açlık grevinde olan yoldaşlarımızla TKŞ olarak dayanışıyoruz. Bu yüzden biz de açlık grevine giriyoruz. Kürt halk önderinin özgür olmasını istiyoruz" dedi.

Açlık grevi eylemini Rêkeftin Partisi ziyaret etti, Şehit Yılmaz'ın Öğrencileri çocuk korosu da eylemciler için şarkılar ve şiirler söyledi.