22 Eylül 2024 Pazar

TİP'in adaylıktan çektiği Zan: Çekilmiyorum 

Tüm eleştirilere rağmen Gökhan Zan'ın Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday gösteren TİP, Zan hakkında kirli ilişkiler olduğu iddiasıyla adaylıktan çektiğini duyurdu. Zan ise tehdit ve şantaja maruz kaldığını öne sürerek adaylıtan çekilmeyeceğini belirtti. 

Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini duyurdu.

Faşist İYİP ve Genel Başkanı Meral Akşener ile ilişkileri apaçık ortada olan ve inkar etmeyen Zan'ın adaylığına yükselen tepkileri yok sayıp, eleştirenlere tepki göstererek ısrarla Zan'ı aday göstermişti. Seçimlere iki hafta kala TİP, Zan'ın kirli ilişkiler içine girdiği iddialarıyla adaylıktan çektiğini duyurdu. Ancak bu iddiların ne olduğuna dair herhangi bir açıklama yapmayan TİP, "Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz" dedi.

TİP'in açıklamasının ardından Gökhan Zan da bir açıklama yaptı. Zan, tehdit edildiğini ve şantaja maruz kaldığını ancak buna "boyun eğmeyeceğini" söyledi. Zan açıklamasında "Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim" dedi.

TİP; EMEP, Halkevleri, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile yerel platformlar Bağımsız Defne Hareketi, Beytulma ve Defne Gönüllüleri Grubu yerel seçim sürecinde kurulan Defne İçin Sol İttifak'tan ayrılmıştı.