25 Eylül 2024 Çarşamba

TİP'de istifalar devam ediyor

TİP Milletvekili ve İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık'ın Kürt halkı ve HDP'yi hedef alan videosunun ortaya çıkmasının ardından partiden istifalar devam ediyor. İstanbul 3. bölge milletvekili adayı Mert Şahin Özsoy'un ardından yazar Murat Uyurkulak TİP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili ve İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık'ın yayınlanan videosunun ardından partiden istifalar sürüyor.

Selahattin Demirtaş olmadan HDP'nin olmayacağını sözleriyle Kürt özgürlük mücadelesini kişilere indirgeyen ve "Bu ülkede Türk faşisti var bir de Kürt faşistiyle uğraşamam" sözleriyle mücadelede yer alan Kürtleri  "faşist" diye tanımlayan Ahmet Şık'a ilk tepki İstanbul milletvekili adayı Mert Şahin Özsoy'dan gelmişti.

TİP İstanbul 3. bölge milletvekili adayı Özsoy, Ahmet Şık'ın videosunun ardından adaylıktan ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Özsoy'un istifasını TİP üyesi yazar Murat Uyurkulak'ın istifası takip etti. Uyurkulak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gördüğüm lüzum üzerine TİP üyeliğinden istifa ediyorum. Bekledim, sabrettim, ama ayrı listeyle seçime girmenin hiçbir gerekçesini göremedim. Matematik belli. Kürt halkının ve evlatlarının ödediği bedeller belli. İttifakın devrimci duygusuna biraz sadakat yeterliydi, ama olmadı" dedi.