23 Eylül 2024 Pazartesi

TİP milletvekillerine özel güvenlikten engel

TİP üyelerinin ve meslektaşlarının tahliye edilmeyen Can Atalay için adliyedeki nöbeti sürüyor. 13. ACM'nin Atalay dosyasını görüştüğü belirtilirken, Atalay dosyasının geciktirmesi şüphesiyle TİP milletvekilleri özel kalemle görüşmek istedi. Ancak özel güvenlik vekillerin ve avukatların içeri girmesini engelledi.

Anayasa Mahkemesinin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antakya Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararının üzerinden 6 gün geçti. AYM, Atalay'ın derhal tahliye edilmesi yönünde karar verdi ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi henüz bir adım atmadı.

TİP üyeleri ve Atalay'ın meslektaşları Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesinde oturma eylemine başladı. Themis heykeli önünde oturan avukatlar, AYM kararının uygulanmasını talep etti.

Avukatların eylemine Gezi direnişinde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da destek verdi.

Atalay hakkında kararı verecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin Can Atalay dosyasını görüştüğü belirtildi. Ancak heyetin, 5 gün sürecek olan 17-25 Aralık operasyonlarını yapan polis şeflerinin davası için duruşma salonuna girmesi nedeniyle, Atalay dosyasının geciktirmesi de bekleniyor.

TİP Milletvekilleri Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık 13. Ağır Ceza Mahkemesi kaleminden bilgi almak için görüşme talep etti. Ancak özel güvenlikler, kapıyı tutarak vekillerin ve avukatların içeri girmesine engel oldu.

Sera Kadıgil, bu hukuksuzluğa dur demek için milletvekillerini ve avukatları adliyeye çağırdı.