1 Ekim 2024 Salı

Timtik ve Ünsal için çağrı: Adalet olmadan tedavi olamaz

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, "Adalet olmadan tedavi olamaz" dedi, Timtik ve Ünsal'ın taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Savunmaya Özgürlük İnisiyatifi, adil yargılama talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için eylemlerini sürdürüyor. 

Bugün de Timtik'in bulunduğu Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eyleme İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ve Yönetim Kurulu üyesi Rukiye Eker katıldı. 

Eylemde, Timtik ve Ünsal'ın fotoğraflarının yanı sıra "Timtik ve Ünsal yaşasın", "Zorla müdahale cinayettir" dövizleri taşındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) Genel Sekreteri Nergis Tuba Aslan, ATK'nın "cezaevinde kalamazlar" raporunun ardından yaptıkları tahliye talebinin reddedilmesi üzerine Timtik ve Ünsal'ın tedavi edilmek üzere hastaneye sevk edildiğini hatırlattı. 

Timtik ve Ünsal'ın 23 gündür hastanede tutulduğunu söyleyen Aslan, "Meslektaşlarımız, kendi rızaları dışında kendilerine tıbbı bir müdahaleyi reddediyorlar. Hukuksal sürecini takip ediyoruz. Hukuksuzluklar artık ayyuka çıktı. Her gün her şekilde birçok mecrada bunları anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da anlatmaya devam edip avukatları yaşatacağız" dedi.

'YAŞAMIN KUTSALLIĞINA İNANIYORUZ'
İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, adalet olmadan tedavinin olmayacağını söyledi. Adaletin herkes için gerekli olduğunu vurgulayan Saip, "Avukat arkadaşlarımızın adil yargılama hakkı yetkiler tarafından göz önüne alınmalı. Kendi hayatlarını ortaya koyarak bu isteklerini dile getiriyorlar. Bir an önce yetkililerin bunu duymasını, adaletli bir yargılama sürecine dönmelerini istiyoruz. Bu şekilde yaşamlarını kurtarmamız mümkün olabilir" şeklinde konuştu. 

"Biz yaşamın kutsallığına inanıyoruz" diyen Saip, o nedenle hekimler Timtik ve Ünsal'ın taleplerinin ibr an önce kabul edilmesini istediklerini söyledi.