1 Ekim 2024 Salı

Timtik ve Ünsal için bugün de çağrı yapıldı: Talepleri kabul edilsin

Avukatlar, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri bugün de, ölüm orucundaki avukatlar Timtik ve Ünsal'ın serbest bırakılması ve taleplerinin kabul edilmesi için eylem yaptı.

"Adil yargılama" talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın serbest bırakılması talebiyle bugün de eylem yapıldı. 

Timtik'in tutulduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eyleme Halkaların Demokratik Partisi (HDP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Barış Anneleri İnisiyatifi, Marmara Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER), Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarının da olduğu çok sayıda siyasi parti ve demokratik kurum temsilcisi de katıldı. 

Eylemde,  sık sık "Ebru, Aytaç onurumuzdur", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

'KULAKLAR SAĞIR DİLLER LAL'
ÖHD İstanbul Şube Eşbaşkanı Ferat Boğatekin, iki haftadır hastane önünde Timtik ve Ünsal'ın serbest bırakılması ve taleplerinin kabul edilmesi için çağrı yaptıklarını, ancak çağrılarının siyasi otorite ve yargı makamlarının olumlu yanıt vermediğini söyledi. 

"Kulaklar sağır, diller lal olmuş" diyerek tepki gösteren Boğatekin, iktidarın yaşatma gibi bir uğraşı olmadığı dile getirdi. "21'inci yüzyılda ölüm orucundan dolayı bir avukatın ölümü tarihe geçmesin" diyen Boğatekin, Timtik ve Ünsal'ın taleplerinin kabul edilmesi için bir kez daha çağrı yaptı.

'AN BE AN BİR BİR TÜRLÜ İŞKENCE ALTINDALAR'
ÇHD üyesi Çiğdem Akbulut da, hastaneden avukatların sağlık raporlarını talep ettiklerini ancak hiçbir gerekçe gösterilmeden raporların verilmediğini söyledi. Timtik ve Ünsal'ın pandemi hastanelerinde ve hapishaneden daha ağır şartlar tutulduklarına dikkat çeken Akbulut, psikolojik işkencenin de uygulandığını söyledi. Akbulut, "Her saat başı sağlık çalışanları tedavi ve yemek yeme dayatmasında bulunuyor. Ayrıca jandarmanın göz tacizi altında tutuluyorlar. An be an bin bir türlü işkence altındalar" diye konuştu.

'BU 83 MİLYONUN EYLEMİ'
HDP Bakırköy İlçe Örgütü Eşbaşkanı Ferdi Yamar da, "Ebru ve Aytaç'ın eylemi sadece kendileri için yapılan bir eylem değil, aynı zamanda 83 milyonun sesi ve eylemidir. Eylemleri, adalet ve onur mücadelesidir. Bu eylemi destekliyor ve her an yanlarındayız. Tüm demokratik kitle örgütleri, avukatlara sahip çıkmalıdır" şeklinde konuştu.