24 Eylül 2024 Salı

Til Temir cephesinden savaşçılar: İşgalin genişlemesine izin vermeyeceğiz

İşgalci çetelerin saldırılarının hedefi olan Til Temir'de mevzilerde bulunan savaşçılar, bölgedeki son durumu ETHA'ya aktardı. Asuri komutan Werde, direndikleri için başlarının dik olduğunu belirtirken, Alişer Deniz Tugayı Komutanı Rubar, "Rojava devrimi ve halklarımız için cephelerdeyiz" dedi. Şehit Sarya Sabotaj Birimi savaşçıları da son dönemde çok sayıda eylem gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İşgalci Türk devleti, Rojava Kuzey ve Doğu Suriye topraklarındaki işgal alanlarını genişletme amacıyla saldırılarını sürdürüyor.

Neredeyse her gün cephe hattı durumundaki Şehba, Minbic, Ayn İsa ve Til Temir köylerine yönelik bombardıman gerçekleştiriliyor. Sivil yerleşim alanları hedef alınırken, son haftalarda yaralananlar da oldu.

Serêkaniyê kentinin işgal edilmesinin ardından işgal saldırılarının hedefi olan Til Temir'de, devrim güçlerinin direnişi de devam ediyor.

Cephe hattında konumlanan Şehit Alişer Deniz Tugayı, Xabûr Aşûri Meclisi ve Şehit Sarya Sabotaj Birimi'nden savaşçılar, bölgede yaşananları ETHA'ya aktardı.

WERDE: DİRENDİĞİMİZ İÇİN BAŞIMIZ DİK
Asuri köyü Til Tewîl'de görüştüğümüz Xabûr Asuri Meclisi Komutanı Nebîl Werde, işgal güçleri ile aralarında bir kilometrelik mesafe olduğunu dile getirdi. Werde, "Til Tewîl köyünden Arbûş köyüne kadar olan alan bizim savunmamızda. Burası en ön noktamız. Gücümüz burada düşman hareketine dair keşif yapıyor. Düşmana karşı her zaman hazırlıklıyız. Havan ve ağır silahlarla saldırı oluyor bu bölgeye" dedi.

Türk devleti ile ateşkes yapıldığını hatırlatan Werde, "Ateşkes anlaşması var ama onlar uymuyorlar ve saldırılara devam ediyorlar. Bu topraklardaki işgallerini genişletmek istiyorlar. Biz burada savunma için duruyoruz" diye konuştu. 2015 yılında DAİŞ saldırıları sonucu Asuri halkının göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Werde, şöyle devam etti: "2019 yılında DAİŞ gibi başka bir güç geldi. Adı başka, gücü başka. Halkımıza gelen suyu kapattılar, halkımızı kamplara göç ettirdiler. Artık halkımız anladı ki önlerinde savunmalarını almaktan başka yol kalmadı. Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Asuri halkları yan yana savunmalarını alıyor. Bugüne kadar çetelerin gücünü direnişimizle kırdık. Direndiğimiz için başımız dik. Sonuna kadar da direneceğiz. Çok direndik, çok da şehit verdik. Söz veriyoruz, devrimin askeri olarak halkımızı koruyacağız. Her zaman bu halkın fedaileri olacağız."

RUBAR: DEVRİMİ VE HALKLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN CEPHEDEYİZ
Şehit Alişer Deniz Tugayı Komutanı Rezan Rubar, sömürgeci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırılarının günden güne arttığını dile getirdi. Rubar, "Bu nedenle biz de mevzideyiz. Rojava devrimini ve bölgede yaşayan Arap, Kürt, Süryani, Ermeni ve Asuri halklarımızı savunmak için savaş cephelerindeyiz" dedi.

Sömürgeci faşist Türk devleti ve çetelerinin saldırılarının başarıya ulaşmadığını dile getiren Rubar, "Onlara zafer yok. Çünkü biz devrim, sosyalizm ve tüm halklarımız için savaşıyoruz" diye konuştu.

Türk devletinin Güney Kürdistan'daki Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerinde de işgal saldırıları gerçekleştirdiğini hatırlatan Rubar, şunları söyledi: "Tugay olarak, Şehit Baran'ın, Şehit Alişer'in, Şehit Sarya'nın hayallerini gerçekleştirmek için sözümüzü yineliyoruz. İşgal alanlarının artmasını engelleyeceğiz. Biz Rojava devrimini savunuyoruz. Aynı zamanda bütün Kürdistan halkının savunmasını yapıyoruz. Kanımızın son damlasına kadar bile cephelerde olacağız. Direnişi sürdüreceğiz."

'İŞGALCİLERE RAHAT HAREKET EDEMEYECEKLERİNİ GÖSTERDİK'
Şehit Sarya Sabotaj Birimi komutanlarından Azad Zilan da Til Temir cephesindeki direnişe ilişkin bilgi verdi. İşgal güçlerine karşı direnişi Serêkanîyê'den sonra Til Temir'de sürdürdüklerini belirten Azad Zilan, "Serêkanîyê direnişinde aktif olarak yer almıştık. Bugün de Til Temir cephesinde aktif olarak yer alıyoruz. Düşmandan hesap sorma bilinciyle eylemlerimizi sürdürüyoruz, rolümüzü oynamaya çalışıyoruz" dedi.

İşgalci çetelerin bölgede talan ve yağma gerçekleştirdiğini belirten Azad Zilan, "Bazı yeni bölgelere yönelik işgal girişimlerinde bulundular. Biz de bu bağlamda savunma rolümüzü oynadık. Hazırlıklıyız. Birçok alanda mayınlarımıza takıldılar. Her hareketlerinde kayıplar veriyorlar" diye konuştu.

Son dönemde çetelerin ağır kayıplar verdiğini dile getiren Azad Zilan şöyle devam etti: "İşgal edilen bölgeleri yeniden özgürleştirme ve şehitlerimizin hesabını sormak amacıyla eylemlerimiz sürüyor. 10 Eylül'de, Şehit Sarya'nın, Şehit Baran'ın, Şehit Destan'ın şehadet yıl dönümlerinde gerçekleştirilen eylemlerde çok sayıda çete cezalandırıldı, pek çoğu yaralandı. Türk devleti ve çetelerine işgal ettiği alanlarda rahat hareket edemeyeceklerini, her an ve her yerde hesap soracağımızı gösterdik. Eylemlerimize devam edeceğiz."

Rojava devriminin yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatan Azad Zilan, "Rojava devrimi şehitlerimizin kanlarıyla inşa edildi ve elbette yeni bedellerle işgal edilen topraklarımız özgürleştirilecek. Biz de Şehit Sarya Sabotaj Birimi olarak şehitlerimizin yolundan yürüyecek, işgal edilen topraklarımız ve şehitlerimizin hesabını sormaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.