24 Eylül 2024 Salı

Til Temir Askeri Meclisi: İşgalci çeteler savaş hazırlığı yapıyor

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin askeri takviyelerle savaş hazırlığı yaptığını belirten Til Temir Askeri Meclisi, dün yaşanan bombardımanda Suriye ordusuna bağlı iki asker ile bir kadının yaralandığını belirtti.

Til Temir Askeri Meclisi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin dünden itibaren yoğunlaşan saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

İşgalcilerin son günlerde Til Temir ve çevresine yönelik saldırılarını arttırdığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "4 Ağustos günü Dirdara köyüne yoğun bir şekilde saldırdı. Saldırılarda sivillerin evleri ve köy okullar bilinçli şekilde hedef alındı. Bu bağlamda savaşçılarımız meşru müdafaa çerçevesinde, 4 Ağustos gecesi Girê Menax köyüne konuşlanan işgalcileri hedef aldı. Bu eylemde askeri bir araç darbe alırken, iki çete üyesi öldü, iki çete üyesi de yaralandı."

Bölgede işgalci güçlerine bombardıman ve keşif hareketliliğinin devam ettiği vurgulanan açıklama, "Söz konusu bombardımanlarda Suriye ordusuna bağlı 2 asker ile Fiteyim Qetûf El Elî isimli bir kadın yaralandı" bilgisi paylaşıldı.

Til Temir Askeri Meclisi, bölgedeki yoğun çete hareketliliğine de dikkat çekerek "İşgalci çeteler aynı zamanda sınırdaki güçlerine askeri takviye göndererek savaş hazırlığı yapıyor" diye belirtti.