19 Eylül 2024 Perşembe

Tiflis'teki protestolarda muhalifler gözaltına alındı

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te hükümet karşıtı protestolarda parlamento binası önüne yüzlerce polis sevk edildi. Polis, muhalif Birleşik Ulusal Hareket Partisi'nden birkaç kişiyi gözaltına aldı ve protestocuların çadırlarını topladı.
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te öldürülen 16 yaşındaki oğlu ile ilgili yapılan soruşturmanın şeffaf olmadığını söyleyen Zaza Saralidze ve binlerce kişinin başlattığı ve günlerdir süren protestolar devam ediyor.
 
Protestoların yapıldığı parlamento binası önüne yüzlerce polis ve özel kuvvet ekibi sevk edildi. Polis muhalif Birleşik Ulusal Hareket Partisi'nden birkaç kişiyi gözaltına aldı. Çıkan arbede sırasında protestocuların çadırları toplandı ve araç geçişi için parlamentonun bitişiğindeki Rustaveli caddesi boşaltıldı.
 
'MUHALİF MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINDI'
 
Rustavi 2 televizyonu gözaltına alınanlar arasında muhalif milletvekili Nika Meliya'nın olduğunu bildirdi.
 
Protestocular Meliya'ya gözaltı sırasında polis tarafından şiddet uygulandığını ifade etti.
 
Tiflis'te yaklaşık 6 ay önce bir kavga sırasında iki öğrencinin öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan iki kişiden birinin mahkemece serbest bırakılması binlerce kişinin protesto gösterilerine başlatmasına neden olmuştu. Saralidze, soruşturmanın objektif yürütülmediği ve zanlıların korunduğunu ifade ediyor.
 
10 Haziran'a kadar sorumluların yakalanmasını isteyen kitle, eylemlerine dün yeniden başlamıştı. Saralidze de ilgili bakanlar istifa etmedikçe Rustaveli caddesindeki çadırda geceleyeceğini bildirmişti.