25 Eylül 2024 Çarşamba

Teslim Töre son yolculuğuna uğurlandı

68 kuşağı devrimcilerinden Teslim Töre, İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

İsviçre'de yaşamını yitiren '68 kuşağı devrimcilerinden Teslim Töre, İstanbul'da sonsuzluğa uğurlandı.

Karacaahmet Sultan Cemevi'ndeki dini törenin ardından Töre'nin cenazesi  binlerce kişi tarafından, mücadele arkadaşı olan Sinan Cemgil’in de kabrinin bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Saygı duruşu ile başlayan anmada ilk olarak Teslim Töre'nin kızı Muazzez Töre söz aldı. Muazzez Töre, "Bir ömür babamı özleyerek geçirdim. Hiçbir zaman yan yana kalamadık. Babam ya illegal hayattaydı ya da hapishanedeydi" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Töre ailesine ve yoldaşlarına baş sağlığı diledi. Temelli, "Yitip gidenler bize faşizme karşı omuz omuza olmayı bıraktı. Bu mirasa kıskançlıkla sahip çıkmalıyız. Faşizmi yıkacağız, zulmü bitireceğiz. O günden önce ölenlere sözümüz bu olsun. Mahir'in, Deniz'in, İbrahim'in yoldaşına şimdi ışıklar yoldaşlık etsin diyorum" diye konuştu.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Teslim Töre'nin partilerinin kurucusu olduğunu hatırlatarak, "Onu tanıdığım günden beri moralliydi. Umut ve sevgi doluydu. Ve her zaman anlamaya ve uygulamaya yatkın bir kişiliği vardı. Geçmişe yaslanmayan bir insandı" dedi.

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit "Bizim Teslim Töre'ye mücadele sözümüz bu bayrağı ilerletmektir" diye konuştu.

Halkevleri Eşbaşkanı Nuri Günay de Teslim Töre'nin ailesine başsağlığı diledi, "Teslim Töre yoldaşımızdır. Abimizdir. Anısını mücadelemizde yaşatacağız. Yitirilenlere selam olsun, mücadelemizde yaşamaya devam edecekler" dedi.

Anmanın ardından kitle mezarlığa yürüdü.

Binlerce kişi slogan ve enternasyonal karşı Töre'yi son yolculuğuna uğurladı.