23 Eylül 2024 Pazartesi

Temelli'den Erdoğan'a: Utanmasa kafatasımızı ölçecek

Partisinin Tatvan'daki seçim bürosu açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında söylediği, "Kürt bile değil" ifadesine yanıt verdi ve "utanmasa kafatasımızı ölçecek" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Tatvan Büro açılışına katıldı.
 
Leyla Güven'in 119 gündür açlık grevinde olduğunu belirten Temelli, "Tecrit son bulmadan ülkede hukuksuzluk son bulmayacak" dedi.
 
Yeni hazırlanan Gezi iddianamesine dikkat çeken Temelli, şöyle konuştu: "İddianameye baktığınızda ne kadar uydurma sahte saçma sapan şey varsa iddianameye girmiş, bu kabul edilebilir değil. Aynı şeyi Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve bütün arkadaşlarımızda da yaptılar. FETÖ’cü savcıların uydurma fezlekelerini iddianamelere çevirdiler. O yüzden de diyoruz ki Adalet Bakanı; bir an önce görevini yap, bir an önce bu hukuksuzluğa son ver. Sayın Öcalan üzerindeki tecride son verin. Ailesi ve avukatları düzenli olarak görüşebilsin. Bu uydurma fezlekeleri geri çekin, arkadaşlarımızı özgür bırakın. Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı bugün tutsak olan tüm yoldaşlarımızı özgür bırakın."
 
"Hakikatin sesini yükseltmeye devam edeceğiz" diyen Temelli, Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt verdi: 
 
"Sürekli meydanlarda HDP’ye saldırıyor. Sürekli bizi düşmanlaştırıyor. Hatta o kadar ileri gitti ki bütün Kürt halkını düşmanlaştırdı. Bütün Kürt halkına defolun gidin dedi. Bu kabul edilebilir bir şey mi? Bir cumhurbaşkanı bir halka böyle hitap edebilir mi? Bir cumhurbaşkanı bir halka 'defolun gidin' diyor. Hiçbir yere gitmiyoruz. Buradayız, 31 Mart’ta sandığa gidiyoruz. Bütün halklar, sadece Kürt halkı değil bütün Türkiye halkları sandıkta sana en güzel cevabı verecek. Bakın burada bir aradayız. Kürdüyle Türküyle."
 
Öğrencilerin zorla AKP'nin mitinglere taşınmasına tepki gösteren Temelli, "Almışlar öğrencileri mitinge taşımışlar. Çocuklar o soğukta derslerinden olmuş. O sanıyor ki onu dinlemeye gelmişler. Bak söylüyorum, yine seni aldatıyorlar" dedi. 
 
HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Erdoğan'ın "Kürt bile değil" sözüne de yanıt verdi. 
 
Temelli şöyle konuştu: "Bu ülkenin Kürt vatandaşlarını ikinci sınıf vatandaş yapma peşinde. Biz bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyız. Biz Kürdüz,Türküz, Ermeniyiz. Biz ülkenin asıl sahipleriyiz. Sen kim oluyorsun? Sen daha bu ülkeyi anlayamamışsın. Sen ayrımcılıkla yol alacağını sanıyorsun. Utanmasa kafatasımızı ölçecek. Biz çok gördük bu zihniyette olanları ama tarih hiçbirinin adını hatırlamıyor. Tarih, bu halk için mücadele edenleri hatırlıyor."