23 Eylül 2024 Pazartesi

Temelli Siirt'te: Bu ülkede hepimiz birinci sınıf vatandaşız

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Siirt'teki mitingte yaptığı konuşmada, iktidarın halklara yönelik nefret söylemine yanıt verdi; "Bu ülkede hepimiz birinci sınıf vatandaşız" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Siirt’teydi. Mitingte konuşan Temelli, AKP iktidarının nefret söylemine tepki gösterdi, "Bu ülkede hepimiz birinci sınıf vatandaşız, eşit yurtaşlarız. Ben bir Kürdüm, Türküm, Türkiyeliyim" dedi.
 
Halkların geleceğine sahip çıkacağını belirten Temelli, "Asla vazgeçmeyeceğiz. Zorbanın, zalimin karşısında ne diz çökeceğiz ne de boyun eğeceğiz" diye konuştu.
 
Leyla Güven'in 132 gündür direnişine dikkat çeken Temelli, "Leyla Güven gibi mücadeleyi yükselterek bu zorbalıktan kurtulacağız" dedi
 
'TALEPLER KARŞILANSIN'
 
"Bir an önce yasaların gereğini yerine getirin tecride son verin" diye konuşan Temelli, şunları söyledi: "Açlık grevi barışçıl bir eylemdir, açlık grevinde olanların ihtiyaçları karşılanmalıdır. Hiçbir insanımızı kaybetmek istemiyoruz, ölüm olmasın istiyoruz. Kimseyi yitirmek istemiyoruz. Bugün Strazburg’da, Hewlêr’de; bugün Kandıra’da açlık grevi var. Hepsinin ortak talebi aynıdır. Bu talep meşrudur, hukukidir, yasaldır. Talep çok açıktır. Adalet Bakanlığı'nın ve bu iktidarın yasalara uyması istenmektedir. Bu yüzden de diyoruz ki bir an önce yasanın gereği ne ise onu yapın. Sayın Öcalan ailesi ve avukatları ile düzenli olarak görüşebilsin, bu mutlak tecrit son bulsun."
 
HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "Topluma halka karşı bu suçu işleyenler sanmasın ki yanlarına kalacak. Kayyıma da sesleniyorum: Sen de yargılanacaksın! Siirt halkına karşı işlediğin suçlardan dolayı sen de yargılanacaksın. Yolsuzluğunuz da, hırsızlığınız da yanınıza kalmayacak" diye konuştu.
 
Halkların HDP ile yeni bir yapacağını belirten Temelli, "Önce yerellerde iktidara geleceğiz sonra büyük bir değişim dönüşüm başlatacağız" dedi.
 
Temelli iktidarın Kürt halkına yönelik ırkçı söylemlerine de şu yanıtı verdi: "Önce Kürtlere defolsun gitsin dedi. Baktı olmuyor, cevabını aldı. Sonra dedi ki 'HDP teröristtir'. Biz de diyoruz ki 'Terörist değiliz, HDP’liyiz'. Bu da tutmadı. Şimdi de HDP’lilere, sizlere Kürt halkına, dinsiz diyor. Bu nedir yahu? Bu nerede görülmüş? Böyle bir laf nerede duyulmuş? Ne demek dinsiz diyorsun? Sen kimi biliyor, kimi tanıyorsun? Sen daha kendi ülkeni tanımıyorsun. İnsanların dinine, inancına saygı göstereceksiniz. Edep diyoruz, edep! Ayrıştırmayacaksınız! Hele hele insanların kutsalları üzerinden insanları karşı karşıya getirmeyeceksiniz."
 
İktidarın seçim hilelerine de dikkat çeken Temelli, "Biz de diyoruz ki o sandıkları nereye götürseniz götürün peşindeyiz. Oyumuzu kullanacağız. O sandıklardan barışı, demokrasiyi, HDP’yi çıkaracağız" dedi. 
 
IRKÇILIĞIN KARŞISINA DİKİLECEĞİZ
 
Yeni Zelanda'daki katliamın ırkçılık olduğunun altını çizen Temelli, "Dünyanın neresinde ırkçılık varsa, onun karşısına dikileceğiz" diye konuştu.
 
Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "İktidara geldiğimizde, tüm kentlerde bütçemizi birlikte yapacağız. Katılımcı bütçe oluşturacağız. İhtiyaçlarımızı birlikte belirleyeceğiz ve o ihtiyaçlarımızı önceliğine göre birlikte ortadan kaldıracağız" dedi.
 
"Hakikatin ve HDP’nin sesini her yere taşıyacağız" diyen Temelli, şunları söyledi: "Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Hepimiz müşahit olacağız. Bunlar oyları çalarlar, huylu huyundan vazgeçmez, oylarımızı çaldırmayacağız. Sandıklara gittiğimizde bu adaletsizliğe son vereceğiz. Tuncer Bakırhan için, Selim Sadak için son vereceğiz! Ve bir daha böyle adaletsizlik, hukuksuzluk yaşamamak için oyumuza, irademize sahip çıkacağız, vazgeçmeyeceğiz. Sevgili arkadaşlarım, sevgili yoldaşlarım büyük bir başarıya hep birlikte Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Siirt’te de imza atacağız. Herkesi kıskandıracak büyük bir sonucu sandıklardan hep birlikte çıkaracağız."