23 Eylül 2024 Pazartesi

Temelli Patnos'ta halka seslendi: Mermi de savaş da istemiyoruz

Ağrı'nın Patnos ilçesinde halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Temelli, en büyük sorunlardan birinin işsizlik olduğunu belirtti, "Bizim mermiye değil, işe, aşa ihtiyacımız var. Mermi de savaş da istemiyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin iki günlük Ağrı programı Patnos’taki mitingle sona erdi. 
 
Ağrı’da binlerin katılımıyla düzenlenen buluşmanın ardından Temelli ve DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile HDP’liler konvoy eşliğinde Tutak ilçesine geldi. Tutak’ta otobüs üzerinde halkı selamlaması planlanan Temelli, halkın talebi üzerinde HDP’nin seçim bürosuna geçti. Burada halkla çay içen Temelli, yoğun ilgi altında seçim otobüsüne geçerek halkı selamladı.
 
Daha sonra Tutak’tan ayrılan Temelli ve HDP’liler, Patnos’taki mitinge gitti. Seçim aracı ve konvoyun girdiği ilçede halk caddelere çıkarak, zafer işaretleriyle HDP’lilere sevgilerini gösterdi. Saidi Nursi Caddesi’nde HDP'lileri binlerce kişi karşıladı. 
 
Meydanı dolduran halk parti bayraklarıyla alanı renk cümbüşüne çevirdi. Caddenin sonuna kadar dolması üzerine halk bariyerlerin arkasında mitingi izledi.
 
Mitingde ilk olarak HDP’nin Patnos Belediyesi eşbaşkan adayları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç halkı selamladı.
 
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk da tecride karşı süren açlık grevi direnişine dikkat çekti, "Bizler bu tecridi kıracağız" dedi. 
 
Öztürk’ün ardından Temelli halkı selamladı. Açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin karşılanmasını isteyen Temelli, "Arkadaşlarımızın talepleri meşru ve haklıdır. Tek talepleri Sayın Öcalan avukatları ve ailesi ile görüşsün. Talepler bu kadar net” dedi.
 
Ülkede adaletsizlikten en büyük nasibi Kürtlerin aldığını belirten Temelli, “Bu ülkedeki en büyük adaletsizlikten nasibi Kürt halkı aldı. Ama ne diz çöktü ne de baş eğdi. Bu kararlı mücadele ile bu ülkeye barış gelecek, adalet gelecek, demokrasi gelecek” dedi.
 
HDP’nin Türkiye toplumuna iki seçenek sunduğunu dile getiren Temelli, şunları söyledi: “Ya demokrasi ya kayyum, ya demokrasi faşizm. HDP diyor ki gelin omuz omuza verelim, faşizmi yıkalım. Her yerde faşizme geçit yok diyelim” ifadelerini kullandı.Kayyumların halkın iradesinin gaspı olduğu vurgulayan Temelli, “Bu utançtan şimdi ülkeyi kurtarma zamanıdır. Sadece kayyum atanmış yerlerde değil, çok daha ötesinde yerellerde iktidara geleceğiz. Adaletsizliğe, bu zulme karşı iktidara geleceğiz. Tek başımıza iktidara gelemeyeceğimiz yerlerde de demokrasi güçlerini iktidara taşıyacağız. Bu bizim kaderimiz değil, buna son verebiliriz” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Defolun gidin” diyerek, 20 milyon Kürt'e hakaret ettiği belirten Temelli, "Buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. 31 Mart’ta sandığa gidiyoruz” dedi.
 
Temelli’nin, “İşsiz olanlar elleri bir kaldırsın” demesi üzerine miting alanında binlerce kişi ellerini kaldırdı. Temelli bunun üzerine, Türkiye’nin büyük sorunlarından birinin de işsizlik  olduğunu belirtti, "Bizim mermiye değil, işe, aşa ihtiyacımız var. Mermi de savaş da istemiyoruz” diye konuştu. 
 
Halka sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Temelli, şunları söyledi: "Şimdi 31 Mart’ta kadar sandıklarımıza sahip çıkmak için müşahit olacağız. Mutlaka sandığa gideceğiz. Patnos için, Ağrı için, Kars, Van için sandıklara gideceğiz. Demokrasiyi, barışı var etmek için sandıklara gideceğiz. Biz yürüdükçe bu ülkeye barış, bahar gelir."
 
Temelli’nin konuşmasının ardından miting sloganlarla sona erdi.
 
HDP Eş Geney Başkanı Sezai Temelli, yarın da Tatvan, Norşin ve Bitlis’te halk ile buluşacak.