23 Eylül 2024 Pazartesi

Temelli: Bu yıl Newroz 31 Mart'a kadar sürecek

Siirt'in Eruh ilçesinde halka seslenen Temelli, "Bu yıl Newroz 31 Mart'a kadar sürecek" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Siirt Eruh’taydı. 
 
Eruh halkı ile buluşan Temelli, yarın başlayacak Newroz kutlamalarının 31 Mart’a kadar süreceğini ifade etti, "10 gün boyunca Newroz ruhuyla 7/24 çalışacağız ve halkların beklediği o demokrasi ve barış mücadelesini mutlaka başarıya ulaştıracağız. 31 Mart'ta sandıklarımızdan demokrasi çıkacak, barış çıkacak, HDP çıkacak " dedi. 
 
Leyla Güven'in direnişine dikkat çeken Temelli, "Biz de buradan bir kez daha Adalet Bakanı'na çağrı yapıyoruz. Diyoruz ki yasaların gereğini yerine getirin. Sayın Öcalan’a uygulanan mutlak tecride son verin. Ailesi ve avukatlarıyla düzenli bir şekilde görüşebilsin" dedi.
 
Saray medyası tarafından açıklamalarının çarpıtıldığını belirten Temelli, "Bu ülke en büyük ızdırabı basının özgür olmamasından çekiyor" diye konuştu.
 
"7 buçuk milyon oyumuzun 1 milyonunu çalıyorlar" diyen Temelli, şöyle konuştu: "Nerede görülmüş bir cumhurbaşkanı kendi halkına defolun gidin desin. Nerede görülmüş bir cumhurbaşkanı kendi halkına dinsiz, imansız desin. Nerede görülmüş bir cumhurbaşkanı kendi toplumuna terörist desin. Hiçbir yerde görülmemiş, görülmez de. Bir ülkenin cumhurbaşkanı, bütün vatandaşlarına eşit mesafede yaklaşmalıdır, herkesi kucaklamalıdır. Siz böyle bir cumhurbaşkanı görüyor musunuz? Bu Cumhurbaşkanı, kendinden olmayan herkese ayrımcılık yapıyor. Toplumu bölüyor. Bir ülkeyi, önce toplumu ayrıştırarak bölersiniz. Buna izin vermeyeceğiz."
 
BU SEÇİME MALZEME YAPILIR MI?
 
İktidarın Yeni Zelanda katliamını seçim malzemesi yapmasına tepki gösterdi ve ekledi: "Orada masum 50 insan katledildi. Hem de ibadetlerini yaptıkları sırada. Bu seçime malzeme yapılabilir mi? Bunun karşısına hep birlikte çıkacağız, lanetleyeceğiz ve bir daha olmaması için, böyle bir acıyı insanlığın yaşamaması için üzerimize düşeni yapacağız. Ama bugün dini siyasete alet edenler, o katliamı sinevizyonlarda gösterip düşmanlığı, ayrımcılığı körüklüyorlar."
 
İktidarın HDP'ye yönelik saldırılarına dikkat çeken Temelli, "İş istiyoruz, aş istiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Savaş sanayisinden beslenenler, zengin olacak diye ve müteahhitlikten beslenenler zengin olacak diye hakkımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz, hakkımıza sahip çıkacağız! O yüzden de 7 gün 24 saat 31 Mart'a çalışacağız, sandıklarımıza sahip çıkacağız. Herkese hakikatin sesini ulaştıracağız" dedi.
 
İktidarın kayyım politikasına son vereceğini belirten Temelli, "Sandığa gittiğinizde HDP logosu varsa, oraya basıyorsunuz. Orası demokrasi, orası barış orası, umuttur. HDP logosu yoksa; kendisine zulmeden, kendisini bu ülkeden kovan, terörist diyen, dinsiz imansız diyenlere karşı demokrasi güçlerinin adayını iktidara taşıyacaktır. Bundan ne kadar rahatsız olursanız olun. Bu demokrasi mücadelesidir, bu barış mücadelesidir. Bu, bu ülkenin geleceğine sahip çıkma mücadelesidir" diye konuştu.