25 Eylül 2024 Çarşamba

Tekirdağ'da Yeşil Sol Parti adayları zılgıtlarla karşılandı: Dîsa em

Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adaylar Tekirdağ'da coşkuyla karşılandı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim turunun Marmara Bölgesi ayağını Tekirdağ'da başlattı. Seçim turu için Tekirdağ'a gelen milletvekilli adayları Muazzez Orhan, Çiçek Otlu, Cengiz Çiçek, Celal Fırat Çorlu girişinde halk tarafından coşkuyla karşılandı. 

Konvoy eşliğinde Çerkezköy ilçesine bağlı Kızılpınar mahallesine geçildi. Etkinliğin olduğu alana alkış, slogan ve zılgıtlarla yüründü. 

Sık sık "HDP halktır, halk burada", "Jin, jiyan, azadi" sloganları yükseldi. 

ÇİÇEK: SİZ MİSAFİRSİNİZ KALICI OLAN BİZLERİZ
Söz alan Cengiz Çiçek, "Mutlaka başaracağız" dedi. Kumpas davaların saldırıların kendilerini yıldıramayacağını  belirten Çiçek, "Çünkü biz halk hareketiyiz" dedi. Ergani'de bir anneyle yaptıkları konuşmayı aktaran Çiçek, hangi partiye oy vereceklerini sorduklarında, "Ağacın yaprakları seyrelmiş ama ona vereceğim" dediğini belirtti. Bu nedenle hiçbir kumpasın hiçbir kapatma davasının Kürt halkının direnişini engelleyemeyeceğini söyleyen Çiçek, iktidara şöyle seslendi: "Kürt halkı, Türkiye halkları, Aleviler, Çerkesler, Pomaklar, Süryaniler, Ermeniler, Hristiyanlar, Müslümanlar bu ülkenin gerçek sahibidir, siz bu ülkenin misafirisiniz kalıcı olanlar bizleriz."

İktidarın halkları açlığa, yoksulluğa mahkum eden ekonomi, talan ve savaş politikalarına işaret eden Çiçek, "Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Bu iktidar çürümüş bir iktidardır. Bu iktidar yozlaşmış bir iktidarıdır. Bu yozlaşmışlığa karşı demokrasi mücadelemizi dah ada yükseltmek zorundayız" ifadelerini kullandı. Seçim sloganları "Dîsa em"'i hatırlatan Çiçek, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş başta omlak üzere tutsak siyasetçilerin serbest bırakılması için, talan ve sömürü düzenine karşı, tek adam rejimini yıkmak için mücadele edeceklerini söyledi. Kitle hep bir ağızdan "Dîsa em" diye karşılık verdi. 

ORHAN: BU ÜLKENİN ASLİ UNSURLARIYIZ
Muazzez Orhan da kitleyi Kürtçe selamladı. Türkiye'deki halklar için tarihi bir seçime gittiklerini dile getiren Orhan, tek adam rejiminin yarattığı bir kaos ülkesinde, şiddet ortamında karanlık bir geleceğe, aşsız, işsiz, yurtsuz geleceksiz bırakılan bir ülkeye mahkum edildiklerini dile getirdi.

Orhan, "Bütün zulümlerine rağmen boyun eğmedik, bugünden sonra boyun eğmeyiz. Çünkü biz bu toprakların asli unsurlarından, asli halklarından biriyiz. Bütün halklara kucak açtık bütün halklarla birlikte yürütüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kadınların en büyük sloganı olan, tüm dünyayı inleten "jin, jiyan, azadi" sloganıyla seçimlere girdiklerini hatırlatan Orhan, 6 Şubat depremlerinde halkların ölüme terk edildiğini ve utanmadan "helallik" istendiğini kaydetti ve "Biz parti olarak ben şahıs olarak hiçbir zaman hakkımızı helal etmedik. Peki siz helal ediyor musunuz" diye sordu.

Hep bir ağızdan "hayır" yanıtı veren halk, hesabını soracağını vurguladı. Orhan, iktidarı 14 Mayıs'ta sandıklara gömeceklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından alkış, zılgıt ve sloganlarla seçim bürosu açıldı.