30 Eylül 2024 Pazartesi

Tekirdağ 1 No'lu F Tipi'ndeki tutsaklardan Suruç ailelerine mektup

Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'ndeki tutsaklar, Suruç katliamının 7'nci yıldönümü vesilesiyle Suruç ailelerine mektup yollayarak, 33'lerin düşlerinin yoldaşlarının engel tanımayan adalet mücadelesinde büyüdüğünü vurguladı.

Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'ndeki tutsaklar, Suruç Katliamı'nın 7'nci yılı dolayısıyla Suruç Aileleri İnisiyatifi'ne mektup gönderdi.

Tutsakların mektubunda, düş yolcularının bundan yedi yıl önce eşitlik ve özgürlük devrimiyle buluşmak için yola çıktığı kaydedilen mektupta, devrim topraklarının yeniden inşasında yer almak için yola çıkan 33 düş yolcusunun faşist ve barbar IŞİD çetesinin saldırısı sonucu ölümsüzleştiği belirtildi.

Geçen yedi yılda 33'lere olan hasret ve katliama dönük öfkenin giderek arttığı dile getirilen mektupta, saray rejiminin antidemokratik uygulamalarla 33'lerin hesabını sorma kararlılığını engellemeye çalıştığı ifade edildi.

Mektup şöyle devam etti: "Engellemeye çalışmalarına inat 33'lerimizin düşleri ve gülüşleri ailelerimizin, gazilerimizin ve yoldaşlarımızın engel tanımayan yılmayan adalet mücadelesinde büyüyor ve çoğalıyor.

İnanıyoruz ki kararlılıkla ve azimle yükselttiğiniz adalet mücadelesi sayesinde bu karanlık er ya da geç dağılacaktır. Bugüne dek katliam ve adaletsizlikle boğulmaya çalışılan bu toprakların ve onun üstünde atan yüreklerin adalet ve özgürlüğe olan hasreti sonunda direnecektir. İşte o güne kadar 33'lerimizin umut ve ideallerini ışıklı bir bayrak gibi taşıyan siz ailelerimiz ve yoldaşlarımızla birlikte adalet arayışımız hiç durmayacak, sürecektir. Düş yolcularımızın özlemlerini gerçekleştirmek ve Suruç katliamının hesabını sormak böyle mümkün olacaktır.

33'lerimizi sonsuzluğa uğurlamamızın üzerinden geçen bu yedinci yılda düş yolcularımızı, anılarına bağlılıkla, sevgiyle ve hasretle anıyoruz. Siz ailelerimiz ve yoldaşlarımızın düş yolcularının ideallerini ve umutlarını yaşatan onurlu direngen duruşunu selamlıyoruz."