23 Eylül 2024 Pazartesi

Tedavisi süren Cemal Tanhan konuşma yetisini kaybetti

Hapishanede felç geçirmesi üzerine 6 Kasım'da tahliyesine karar verilip tedavisi süren 68 yaşındaki Cemal Tanhan, konuşma yetisini kaybetti.

Tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi'nden yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 6 Kasım tarihinde tahliyesine karar verilip tedavi altına alınan Cemal Tanhan'ın sağlık durumu ağırlaştı.

30 yıldır hapishanede olan 68 yaşındaki Tanhan, felç geçirmesi üzerine 23 Ekim'de Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, buradan da 27 Ekim günü Eskişehir Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'ne sevk edilmişti. Yapılan başvuru üzerine tahliyesine karar verilen Tanhan'ın hastanedeki tedavisine devam ediliyordu.

Refakatçisi olan kızı Ayşe Tanhan, hakkında bilgi verdiği babasının sağlık durumunun kötüye gittiğini paylaştı. Görüştüğü doktorların "Hasta kendini toparlayacak durumda değil" dediğine aktaran Ayşe Tanhan, "Babam çok zayıf, kemikleri derisini parçalıyor. Babamı bu haliyle tahliye ettiler. Geçen sene verdiğimiz dilekçeye olumlu yanıt verilseydi, babam bu halde olmazdı. Babam konuşma yetisini kaybetti, iletişim kuramıyoruz" dedi. Tanhan, babasının başka bir hastaneye sevk edilmesi yönündeki taleplerinin şu an sonuçsuz bırakıldığını da söyledi.