22 Eylül 2024 Pazar

'Tecride karşı mücadeleyi beraber yükseltelim'

ESP ve SGDF üyelerinin tecride karşı açlık grevi 3'üncü gününe girerken, DEM Parti milletvekili Kezban Konukçu ve tutsak yakınları ziyarette bulundu. Ziyarette, tecride karşı mücadelenin birleşik bir biçimde yükseltilmesi vurgusu yapıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin hapishanelerde İmralı tecridine karşı sürdürülen açlık grevine destek olmak amacıyla başlattığı açlık grevi 3'üncü gününe girdi.

Kadıköy'de bulunan ESP İstanbul İl Örgütü'nde sürdürülen açlık grevini bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili Kezban Konukçu ve Adalet Nöbeti'ndeki tutsak yakınları ziyaret etti. Ayrıca BEKSAV ve Grup Vardiya emekçileri de dayanışma ziyaretinde bulundu.

KONUKÇU: TÜRKİYE HALKLARININ MÜCADELESİNİ ORTAKLAŞTIRMALIYIZ
DEM Parti milletvekili Kezban Konukçu, ESP ve SGDF üyelerinin gerçekleştirdiği destek eyleminin son derece önemli olduğunu vurguladı. Abdullah Öcalan ve devrimci tutsaklar üzerindeki tecridin giderek tüm topluma yayıldığına işaret eden Konukçu, "Bizler, tüm Türkiye halklarının mücadelesini ortaklaştırabildiğimizde, birbirimizin acılarını, sorunlarını görebildiğimizde, bir arada mücadeleyle sonuç alınabileceğini bilen bir partiyiz. Tecrit sadece Kürt halkına dönük değil tüm topluma dönüktür" dedi.

İktidarın bir taraftan toplumu yoksulluk, soygun ve talan düzenine mecbur ettiğini, diğer yandan savaşı kışkırtıp tecridi derinleştirerek Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayattığını belirten Konukçu, bu yolla iktidarın soygun düzeninin devamını sağlamaya çalıştığını vurguladı. Konukçu, enternasyonalist devrimciler olarak Abdullah Öcalan başta olmak üzere hapishanelerdeki tecridin son bulması, Kürt sorununda çözümün onurlu barışla sağlanmasına olan inançlarıyla ESP ve SGDF'lilerin eylemini selamladıklarını söyledi.

AKTAŞ: MÜCADELEYİ BERABER YÜKSELTELİM
ESP İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş da, tecrit karşısında hem kamuoyunda, hem de sol, sosyalist hareket bakımından derin bir sessizlik olduğunu vurguladı ve bu sessizliği bozmak, açlık grevlerine ses olmak istediklerini söyledi. Aktaş, emekçi sol harekete tecride karşı mücadeleyi beraberce yükseltme çağrısı yaptı.

Ziyaret Grup Vardiya'dan müzik dinletisiyle sürdü.