23 Eylül 2024 Pazartesi

Tecavüzcü korucu Babat'ın duruşması görüldü

16 yaşındaki S.Ğ.'ya tecavüz eden Ramazan Babat hakkında savcılık tahliye talep etti. Mahkeme heyeti tecavüzcü Babat hakkında S.G.'nin avukatlarının suç duyurusunun cevabının beklenmesini belirterek duruşmayı aralık ayına erteledi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde 16 yaşındaki S.G.'ye tecavüz eden korucu Ramazan Babat hakkında, "Çocuğa nitelikli cinsel istismarı" suçundan açılan davanın 7. duruşması Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tecavüzcü korucu Ramazan Babat'ın, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmada, avukatı hazır bulundu. Yapılan kimlik tespiti ardından tecavüzcü Babat, önceki savunmasını tekrarlayarak, tahliyesini talep etti.

Mütalaasını sunan savcılık, sanığın tutukluluğunun devamını talep ederken, sanık avukatı Gurgin Babat ise Ramazan Babat'ın suçun faili olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, S.G.'nin avukatlarının Babat hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu cevabının beklenmesine ve Babat'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık'a erteledi.

NE OLMUŞTU?
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde, korucu Ramazan Babat, 16 yaşındaki S.G.'ye tecavüz etti. Aradan bir yıl geçtikten sonra olayın basına yansımasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tecavüzcü Ramazan Babat ile Hazım Babat'ın kardeşi ve eski korucubaşı Şehmus Babat, çocuğun babası E.G., annesi M.G. ve kardeşi Y.G. gözaltına alınmıştı. Tecavüzcü Babat, "Çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti. Uludere İlçe Jandarma Karakolu'nda işlemleri tamamlanan Şehmus Babat ile E.G. ve M.G. ise serbest bırakılmıştı.

S.G.'nin annesi, babası ve eski korucubaşı Şehmus Babat olayın üstünü örtmek için Ramazan Babat'ın ailesinden 200 bin lira almıştı. S.G. katıldığı duruşmada, “Aileme verilen 200 bin TL'den haberim yok. Ablam onların gelini olduğu için aramızı yapmaya çalışıyordu. Şehmus Babat olayı ilk duyanlardan biridir. Babat, olayın üstünü örtmek için aileme ‘şikayetçi olsanız da fail üç beş ay yatar çıkar' demişti. Ramazan Babat'la kesinlikle hiçbir ilişkim yoktur” ifadelerini kullanmıştı.

Aynı dosyada S.G.'nin annesi, babası, kardeşi ve Şehmus Babat, “Delilleri yok etme ve karartma” suçlamasıyla yargılanıyor.