30 Eylül 2024 Pazartesi

Tasarı yasalaşmadan 'Çoklu baro' başvurusu yapıldı

Komisyonda kabul edilen "çoklu baro" sisteminin önünü açan kanun teklif henüz yasalaşmadan 'Ankara Hak ve Adalet Barosu' ismiyle marka başvurusu yapıldığı ortaya çıktı.

AKP-MHP iktidarı tarafından hazırlanan, "Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", baroların tüm eylem ve uyarılarına rağmen Meclis Adalet Komisyonu'ndan geçirildi. Teklif henüz Genel Kurul'da onaylanarak yürülüğe girmedi ancak, Ankara'da "çoklu baro" için Türk Pantent ve Marka Kurumu'na ilk başvuru yapıldı.

PATENT VE MARKA KURUMUNDAN 'BAŞVURU GİRİŞ AŞAMASINA' DUYURUSU YAPILDI
"Ankara Hak ve Adalet Barosu" adını taşıyan başvurunun 4 Temmuz'da yapıldığını internet sitesinden açıklayan Türk Patent ve Marka Kurumu, başvurunun veri giriş aşamasında olduğunu duyurdu.

Duyuruda, "Mal ve hizmet girişi, kodlama ve arama işlemlerinden sonra KHK”nın 7. maddesine / 6769 sayılı Kanunun 5. maddesine uygunluk açısından incelenecek olup reddedilip edilmeyeceğine karar verilecektir. Herhangi bir şekli eksiklik saptanmaması ve reddedilmemesi halinde başvurunuz yaklaşık 6 ay sonraki Resmi Marka Bülteni’nde ilan edilecektir" denildi.

Başvurunun, "Çoklu baroya" karşı baro başkanlarının Meclis önünde başlattıkları eylem sırasında yapıldığı ortaya çıktı.