1 Ekim 2024 Salı

Tanju Özcan'ın ırkçı afişleri kaldırıldı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın şehrin en işlek caddelerine astığı mültecileri hedef gösteren afişler kaldırıldı. Ayrıca belediyeye mültecilere dönük ayrımcılık içeren uygulamaları nedeniyle 40 bin TL para cezası kesildi.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı ırkçı faşist Tanju Özcan'ın mültecileri hedef alan nefret söylemi dolu afişleri bir kişinin suç duyurusunda bulunması üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından "nefret ve ayrımcılık" gerekçesiyle kaldırıldı.

'BU NEFRET SUÇUNU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİM'
Irkçı Özcan, afişleri savunarak, yaptığının "Türk milletini çok sevmek" olduğunu söyledi. Özcan, "Bu nefret suçu oluşturuyorsa, ben bu nefret suçunu, ayrımcılık suçunu işlemeye devam edeceğim. Alın beni hapse atın ifadelerini kullandı.

AYRIMCI TARİFEYE 40 BİN TL PARA CEZASI
Kasım ayında ise Özcan'ın önerisiyle su ücretlerinin Türkiye vatandaşı olmayanlara dolar kuru üzerinden uygulanması ve evlenme ücretlerinin 100 bin lira olması oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Kararın ardından çeşitli avukatlar Bolu İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma davası açtı. Dosyayı inceleyen mahkeme, her iki başlıkta da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Bolu Belediye Başkanlığının yabancılara farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti. Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

'PİŞMAN DEĞİLİM'
Ceza kararıyla ilgili de konuşan Özcan, "Ceza verdilerse idari yargıya taşırız. Bir Türk milliyetçisi olarak bunları söylemeye devam edeceğim. Yaptıklarımdan ve söylediklerimden pişman değilim" dedi.