23 Eylül 2024 Pazartesi

Taksim Dayanışması: Gezi direnişi iddianamesi algı dayatmasıdır

Taksim Dayanışması, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Gezi Direnişi konusunda yalanlar ve çarpıtmalarla, odağı saptırılarak kurgulandığı çok açık bir algı dayatmasıyla bir kez daha karşı karşıyayız" dedi.
Taksim Dayanışması, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Gezi direnişini dar bir grubun yönlendirdiği dış bağlantılı bir komplo olarak sunan iddianamesinin kabul edilmesi üzerine Twitter hesabından bir açıklama yaptı.
 
Gezi direnişini savunmak için mücadele eden toplumsal muhalefet güçlerinin en geniş bileşeninin bir araya gelmesiyle kurulan Taksim Dayanışması, "Gezi Direnişi konusunda yalanlar ve çarpıtmalarla, odağı saptırılarak kurgulandığı çok açık bir algı dayatmasıyla bir kez daha karşı karşıyayız" diyerek bu kötü niyetli kampanyayı reddettiğini belirtti.
 
Taksim Dayanışması'nın açıklaması şöyle:
 
"Gezi Direnişi toplum, kent ve demokrasi tarihimizin en parlak ve onurlu sayfalarından olmasına rağmen, ısrarla itham edilerek karalanmaya, dile getirilen temel hak talepleri suç unsuru gibi gösterilmeye, barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliği çarpıtılmaya çalışılmaktadır.
 
"2013'ten beri sistemli şekilde sürdürülen algı dayatmalarına toplum ve kamuoyu tarafından itibar edilmediği gibi, Gezi Direnişinin demokratik hak ve ifade özgürlüğü çerçevesinde son derece meşru ve anayasal bir zeminde gerçekleştiği verilen yargı kararlarıyla da tescil edilmiştir.
 
"Gezi Direnişi konusunda yalanlar ve çarpıtmalarla, odağı saptırılarak kurgulandığı çok açık bir algı dayatmasıyla bir kez daha karşı karşıyayız.
 
"Bu sistemli karalama ve kirletme gayretleri ile Gezi'nin onurlu tarihi, yeniden ve yalanlarla yazılmak istenmekte, haksızlığa, adaletsizliğe, keyfiliğe, dayatma ve baskılara karşı ortak geleceğimize umut olmaya çalışan tüm demokratik güçler susturulmaya, baskılanmaya çalışılmaktadır.
 
"Bu kötü niyetli kampanyayı tüm kirliliğine rağmen apaçık görüyor ve kesinlikle reddediyoruz.
 
"Tarihsel gerçekliği çarpıtma gayretiyle, tarafsızlığı çoktan tartışmalı hale gelmiş kurum ve kişilerin sipariş senaryolarıyla, ilk günkü gibi arkasında olduğumuz demokratik hak ve taleplerimizin karalanmasına izin vermeyeceğiz.
 
"Gezi Direnişini suçla, terörle, darbeyle anılan bir eyleme dönüştürmenize izin vermeyeceğiz."