23 Eylül 2024 Pazartesi

'Taksim 1 Mayıs alanıdır' diyen işçilere polis saldırdı

Tıp Öğrencileri Komisyonu, Mücadele Birliği, Kataş-Sen, İnşaat Bir-Sen, Emeğin Gücü, İnşaat-İş ve Enerji-Sen üyeleri birçok koldan Taksim Meydanı'na çıkmak için yürüyüşler düzenledi. Polis saldırısı yaşandı, onlarca kişi gözaltına alındı.

Taksim Meydanı'nın işçi ve emekçilere yasaklanmasına karşı işçiler, devrimciler, sosyalistler dört bir koldan Taksim'e yürüyüşler düzenledi.

İnşaat-İş ve DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyeleri Şişli'de Cevahir AVM önünde toplandı. Taksim'e yürümek isteyen işçilere polis saldırdı. Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, "Biz Mücella'ya söz verdik, Can Atalay'a söz verdik, Tayfun Kahraman'a söz verdik. 'Taksim emanetiniz bizdedir' dedik. O yüzden buradayız" dedi. Saldırıda Süleyman Keskin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda işçi ve sendikacı gözaltına alındı.

Kataş-Sen, İnşaat Bir-Sen ve Emeğin Gücü üyeleri de Şişli Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek istedi. "Yaşasın şoförlerin birliği, yaşasın 1 Mayıs" pankartıyla Taksim'e yürümek isteyenler, Taksim Meydanı'nın işçilere yasaklanamayacağını vurguladı. Polis kitleye saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kitle "Yaşasın 1 Mayıs, bijî yek gûlan" sloganlarını attı.

Tıp Öğrencileri Komisyonu üyeleri de Harbiye ara sokaklarından Cumhuriyet Caddesi'ne çıkarak Taksim'e yürümek istedi. Polis, slogan atarak yürüyenlere saldırdı, 12 kişi gözaltına alındı.

Mücadele Birliği Platformu üyeleri de Elmadağ Babil sokak önünde pankart açtı, 8 kişi gözaltına alındı.