24 Eylül 2024 Salı

TAJÊ, Şengal'e yönelik hava saldırısını protesto etti

Êzidî Kadınları Özgürlük Hareketi, Türk devletinin Şengal'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısına tepki gösterdi.

Êzidî Kadınları Özgürlük Hareketi (TAJÊ) üyeleri, Şengal'de bulunan Şehit Nazê Kampı yakınlarında dün akşam saatlerinde gerçekleşen Silahsız İnsansız Hava Aracı (SİHA) saldırısına ilişkin eylem yaptı.

Kamp alanında yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. TAJÊ adına yapılan açıklamada, "Erdoğan IŞİD gibi, Şengal'i fermandan sonra 10 kere bombaladı. Erdoğan ne hakla Şengal'i bombalıyor. Çoluk çocuk hepimiz çadırlarda kalıyoruz, her gün saldırıyorlar" denildi.

Kamp çevresinde Irak ordusunun da bulunduğu hatırlatılan açıklamada, "Neden Irak hükümeti buna dur deyip bizi korumuyor. Bugün de sivil bir araç vuruldu, içindeki Xero Şiwan, Şengalli bir sivildi. IŞİD'in başaramadığını şimdi Erdoğan yapmak istiyor. IŞİD'i örgütleyip üzerimize salan onlardı. Biz Türklerden korkmuyoruz, topraklarımızdan çıkmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

Her gün saldırıların yaşandığı belirtilen açıklamada, "Biz kadınlar olarak, yurdumuzu koruyacağız. Kanımızın son damlasına kadar bizi koruyan çocuklarımızın arkasında olacağız. Erdoğan'ın hayalleri gerçekleşmeyecek. KDP onları destekliyor, hainlik yapıyor. Silahımızı bırakmıyoruz. Êzidîler artık eskisi gibi değil, kendimizi koruyacağız, bir kez daha katliamdan geçirilmemize izin vermeyeceğiz. Ne Erdoğan'ın ne de KDP'nin esiri olmayacağız. Bombalardan korkup kaçacağımızı sananlar yanılıyorlar" denildi.
 
Açıklamanın sonunda "Kahrolsun ihanet", "Yaşasın Şengal direnişimiz" sloganları atıldı.