21 Eylül 2024 Cumartesi

Tacizci taciz ettiği kadın hakkında tedbir kararı aldırdı

İskenderun'da bir okulda çalışan kadını taciz eden okul müdürü, taciz saldırısının ardından bir de kadın hakkında tedbir kararı aldırdı. Müdür hakkında adli ve idari soruşturma açılırken, görevden uzaklaştırıldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir okulun kantininde çalışan B.B. adlı kadın, 17 Mart'ta okul müdürü İ.O'nun taciz saldırısına uğradı. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, B.B'nin başvurusu üzerine okul müdürü İ.O. hakkında "basit cinsel istismar" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü de İ.O. hakkında idari soruşturma açarak, görevden uzaklaştırdı.

TACİZCİ UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDI
B.B. adlı kadın, ayrıca İskenderun 1'inci Aile Mahkemesi'nde İ.O. hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Karara itirazı reddedilen İ.O. asıl mağdurun kendisi olduğunu öne sürerek, taciz ettiği B.B. hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

CEZASIZLIK POLİTİKASI
Verilen tedbir kararını değerlendiren B.B'nin avukatı Mehtap Sert, kararın kaldırılması için İskenderun 2'nci Aile Mahkemesi'ne itirazda bulunduklarını söyledi, "Erkek egemen sistem kamusal alanı tümüyle işgal etmiş durumda. İktidarın muhafazakar yapısı ve cezasızlık politikasının da cesaret verdiği kaçınılmaz. Toplumsal hiyerarşi içerisinde en üstte yer alan erkek bunun verdiği üstünlükle kadına karşı şiddeti, istismarı hakkı gibi görüyor. Amiri sıfatıyla taciz edip, bunda beis görmüyor. Tacize uğrayan rahatsız olmayacak, rıza gösterecek, tacizci kendine güvenli alan yaratacak. Taciz mağduruna verilen uzaklaştırma kararı tamda böyle bir ilişkidir" dedi.