23 Eylül 2024 Pazartesi

Tacizci antrenör Mustafa S. serbest bırakıldı

Öğrencilerini taciz eden karate antrenörü Mustafa S., beyanlara rağmen tutuksuz yargılanmak için serbest bırakıldı. Tacize uğrayan sporculardan biri, antrenör tarafından defalarca darp edildiklerini, tacizden sonra birçok sporcunun korkudan konuşamadığını dile getirdi. 

Aralarında milli oyuncularının da olduğu Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularını taciz eden karate antrenörü Mustafa S., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Tacizin ortaya çıkması sonrası Sakarya Büyükşehir Belediyesi antrenörün iş akdini sonlandırdı. 

Alan savunması tacize uğrayan sporculara ulaştı. İsmini paylaşmak istemeyen sporcu, daha önce de darp edildiklerini dile getirdi. Sporcu, "2018'de bir karate kulübüyle maça çıktık. Bu maçı kaybedince antrenör adeta çılgına döndü. Soyunma odasında günlük kıyafetlerimizi giyip salondan dışarı çıktık ve ne olduysa orada oldu. Mustafa S. bizi şiddetli bir şekilde dövdü. Fakat hem yaşadığımız olayın şokundan hem de antrenörümüzün korkusundan ne ben ne de arkadaşlarım şikayetçi olmadık" diye konuştu. 

18 Nisan'da ise antrenörün cinsel tacizine uğradığını söyleyen sporcu, durumu arkadaşlarıyla paylaşınca onların da tacize uğradıklarının ortaya çıktığını kaydetti.

Yaptıkları görüşme sonucunda taciz karşısında, darp olayındaki gibi sessiz kalmamaya karar verdiklerinin altını çizdi.