23 Eylül 2024 Pazartesi

SYPG: Demirci Kawa'nın ruhu ile faşizmi yıkacağız

Newroz'a ilişkin açıklama yapan SYPG, "Kürt halkının direnişi ile sembolleşen Newroz bayramını tüm ezilen halklara kutluyoruz ve parçası olduğumuz Rojava devrimi içerisinden zalim Dehaklara karşı Demirci Kawaların ruhu ile tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız" diye vurguladı.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Newroz'a ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Baharı, direnişi ve özgürlüğü muştuluyor Newroz. Mart ayı direniştir, Mart ayı isyandır, Mart ayı özgürlük ve eşitlik halayıdır. Halklarımız, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler bu gün Newroz halayına hazırlanıyor" diye bilirtildi.
 
SYPG, "Başta Efrinimizi, özgürlüğün ve umudun beşiği topraklarımızı işgal eden Türk devletine, AKP-MHP faşizmine karşı halklarımız isyan seli olup akacaklar alanlara. Zalim Dehaklara Karşı isyan ateşini tutuşturan Kawaların yoldaşları ise baharı ve özgürlüğü işliyor ilmek ilmek. Rojava devrimi işçilere, emekçilere ve tüm ezilen halklara eşitliğin yolunu göstermeye devam ediyor. Başur Kürdistan’ı Türk işgaline karşı serhildanları tutuşturuyor, Kuzey Kürdistan ve Türkiye halkları Amed’den İstanbul'a  halkların baharını büyütüyor" diye kaydetti.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Leyla Güven öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevi eylemleri zalim Dehaklara karşı Kawalaşan Mazlumların, Tuncayların direniş ruhunu kuşanıyor. Zekiye oluyor Amed surlarında, Rahşandan Sema'ya, kadın iradesinde buluşuyor, ateş topu olup faşizmin üstüne yağıyor.
 
"AKP-MHP ve IŞİD-El Nusra, Ortadoğu halklarının başbelası, faşizmin, sömürgeciliğin, işgalciliğin, Kürt düşmanlığının temsilcisidir. Onurun, direnişin, özgülüğün temsilcileri ise, Zülküf Gezen, Leyla Güven, Nasır Yağız ve Muhabbet Kurtlardır; YPG-YPJ, DSG, komünistler ve devrimcilerdir. Zulmün olduğu yerde direniş de olacaktır. Zülküf Gezen yoldaş faşizmin karanlığına ve tecride karşı fedai eylemi ile direniş çizgisini derinleştirdi. Newroza onun bedeninde tutuşan ateş damgasını vuracak.
 
"Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’de ise IŞİD’in son kalesi Baxoz ise Newroz’u karşıladığımız şu günlerde 'düştü düşecek'. Savunma güçlerimiz insanlık ve kadın düşmanı IŞİD’i topraklarımızdan yok etme sözü ile halklarımızın Newroz’unu kutladı. Rojava devriminin, zindan direnişlerinin savunulması ve büyütülmesi, politik İslamcı faşist IŞİD çetesinin ve işgalci faşist Türk devletine vurulacak en büyük darbe olacaktır.
 
"Halklarımız, kadınlar, gençler, işçi ve emekçiler, bu zaferi, devrime daha güçlü katılarak ve savunarak teminat altına alacaklardır. Bütün halklarımıza çağrımız faşizme, işgale, sömürgeciliğe, Kürt halkına yönelik katletme ve yok etme siyasetine karşı Newroz alanlarına akarak güçlü bir cevap olmaktır."
 
SYPG, "Kürt halkının direnişi ile sembolleşen Newroz bayramını tüm ezilen halklara kutluyoruz ve parçası olduğumuz Rojava devrimi içerisinden zalim Dehaklara karşı Demirci Kawaların ruhu ile tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız" diye vurguladı.