23 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç'un yeni Eşbaşkanı Çevik: Suruç ailelerini çok iyi anlıyorum, o anıtı yapacağız

Suruç Belediyesi'ne eşbaşkan olarak seçilen Hatice Çevik, Ankara katliamında kızı Başak Sidar ile akrabası Nilgün'ü kaybetti. Ankara'da verilen sözlere rağmen hala bir anıt yapılmadını hatırlatan Çevik, "Bu bizim içimizde bir eksiklik olarak kaldı. Suruç Katliamı mağdurlarını da çok iyi anlıyorum. Suruç'ta kaybettiğimiz canlar için bir anıt yapacağız" dedi.
Hatice Çevik, Ankara katliamında kızı Başak Sidar ile kızının halası Nilgün Çevik'i kaybetti.
 
33 devrimcinin 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ'in canlı bomba saldırısında katledildiği Suruç'ta 31 Mart'ta belediye eş başkanı olarak seçildi.
 
Çevik, seçmenlerin yüzde 59,36'sının oyunu aldı.
 
Ancak AKP, ilçe seçim kuruluna itiraz etti. İtiraz reddedilince bu kez il seçim kuruluna başvurdu.
 
Sonuç yarın belli olacak.
 
Çevik, AKP'nin itirazı için, "Aradaki oy farkı yüksek. Oylarımızı bu seçimde artırdık. Oylar sayılsa da sonuç değişmez. Bir an önce sonuçlansın ve mazbatamızı almak için bekliyoruz" dedi.
 
Suruç halkının yaşadığı acılara dikkat çeken Çevik, şunları söyledi:
 
"Maalesef o katliamları yaşadık. Keşke yaşamasaydık. Suruç'ta 33 canımızı kaybettik. Ardından Ankara'da cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı gerçekleşti. Suruç  halkı çok fedakar, çok vefakar. Acı ile yoğrulmuş bir halk. Her türlü acıyı çekmiş bir halk. Hatta Suruç'ta 33 insanımız yaşamını yitirdiğinde, 'Keşke siz değil, biz ölseydik' diyen bir halk. Acıya alışılmaz elbette. Suruç halkı acının olgunlaştırdığı bir halk. Ben de halkımıza hizmet istiyorum."
 
Halkla birlikte yöneteceklerinin altını çizen Çevik, "Onların istekleri doğrultusunda elimden geleni bütün içtenliğim ve açıklığımla yapacağm" dedi.
 
Suruç halkı üzerindeki baskıya dikkat çeken Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik, "Halk bu baskıya rağmen iktidara teslim olmuyor" diye konuştu.
 
                                                                                                              (Başak Sidar Çevik)
 
Çevik, Suruç katliamına ilişkin ilçede bir anıt yapmak istediğini belirtti ve ekledi: "Suruç katliamını gerçekleştirenler, 10 Ekim'de de Ankara Katliamı'nı yaptı. 4 yıldır anıt dikme sözü almamıza rağmen hala Ankara’ya anıt yaptıramadık. Bu bizim içimizde bir eksiklik olarak kaldı. Suruç Katliamı mağdurlarını da çok iyi anlıyorum. Suruç'ta kaybettiğimiz canlar için bir anıt yapacağız. Bu biraz olsun Suruç ailelerini rahatlatacaktır. Ayrıca katliamın unutulmasının önüne geçecektir."