30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç'ta yaşamını yitiren kadınlar için uçurtma ve balon uçuruldu

Samsun'da Çobanlı İskelesi'nde bir araya gelen kadınlar Suruç'ta yaşamını yitiren kadınlar için uçurtma ve balon uçurdu.

Samsun'da SKM'nin çağrısıyla Halkevi, Sol Parti, DİSK/Emekli-Sen ve HDP'li kadınlar, Atakum Çobanlı İskelesinde biraraya geldi.

Etkinlikte SKM adına konuşan Züleyha Mangan, düş yolcularını anarak, "33'lerin düşleri düşlerimizdir. Onların gülüşleri ve düşlerinin çalınamadığını gösteriyoruz. Bizler onların düşlerini yaşatıyor, mücadele etmeye devam ediyoruz. Buna dönük saldırılar da her geçen gün devam etmekte" dedi.

Suruç'a gidenlerin ve orada yaşamını yitirenlerin batıdan doğuya bir köprü kumak için adım attıklarını ve kardeşliği inşa etmeye çalıştıklarını belirten Mangan, Suruç'ta yaşamını yitiren kadınların da kentlerde kadın devrimini ve kadın mücadelesini yükseltmeye çalıştıklarını vurguladı. Mangan "Bu kadınlar yıkılmış bir kentte kadın devrimine dokunmak için yola çıkmışlardı" diye kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından, üzerinde Suruç'ta yaşamını yitiren kadınların adlarının yazılı olduğu uçurtmalar "Hiçbir düş yarım kalmayacak" denilerek uçuruldu.