24 Eylül 2024 Salı

'Suruç şehitlerinin hayali Kobanê'de yaşatılıyor'

Kobanê'de bulunan Suruç Şehitleri Ormanı'na giden Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunun hayallerini tamamlayacaklarını vurguladı. Gençler, Suruç şehitleri anısına çocuk şenliği de düzenledi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), 20 Temmuz 2015'te yaşanan Suruç Katliamı sonrasında oluşturulan Suruç Şehitleri Ormanı'nın bakımını topluca yaptı.

Kobanê'nin Kaniya Kurda Mahallesi'nde yüzlerce ağacın dikili olduğu ormanda, ağaçları sulayan gençler, çevre temizliği yaptı. CKŞ'liler, Suruç şehitlerinin anısını yaşatmak için mücadele edeceklerinin sözünü verdi.

CKŞ üyelerinden İvana Baran, Suruç şehitlerinin planlarından birinin şehitler anısına bir orman hazırlamak olduğunu hatırlattı. İvana Baran şöyle konuştu: "Rojavalı gençler olarak onların bu hayalini tamamladık. Bugün Suruç Şehitleri Ormanı'ndayız. Ağaçlara bakıyoruz, su veriyoruz, yeni ağaçlar dikiyoruz. Çünkü Suruç şehitlerinin isteği, Rojava'ya gelip Kobanê direnişine katılmaktı. Çocuklar için park açmak, orman kurmaktı. Bugün de bizler ormanla ilgileniyoruz. Onların hayallerini bizler Kobanê'nin gençleri olarak tamamlıyoruz. Parkımız ve ormanımız temiz kalması için çabalıyoruz. Ormanımız daha da güzel olacak."

'ONLARIN HAYALLERİNİ YARIM BIRAKMAYACAĞIZ'
Suruç katliamının yıldönümü öncesinde pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatan CKŞ üyesi Diren Kobanê de, "Devrimci Komünist Gençler olarak ormana geldik. Ağaçlarla ilgileniyoruz, etrafındaki otları temizliyoruz" dedi. Suruç şehitlerine verdikleri sözü yinelediklerini dile getiren Kobanê "Onların yollarının, hayallerinin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyesi Öcalan Kobanê de, "Yarın Suruç şehitlerinin yıldönümü. Söz veriyoruz, onların hayallerini yarım bırakmayacağız. Her yıl şehadetlerini anıyoruz. Bu orman ile onları Kobanê'de yaşatıyoruz" şeklinde konuştu.

ÇOCUK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
CKŞ üyeleri, Suruç şehitlerini anmak için Kobanê'de bulunan Suruç Şehitleri Parkı'nda çocuk şenliği düzenledi. 

Şenlik öncesinde Şehit Peyman Lahallesinde halkı şenliğe davet eden komünist gençler, Serkeftin gazetesinin de dağıtımını yaptı. 

Şenlik esnasında parka TKŞ, JKŞ ve CKŞ bayrakları ile "Komünist gençliğin öncüsü Zilan Destan ölümsüzdür" ve "Kobanéli gençler Suruç şehitlerini unutmuyor, devrime sahip çıkıyor. Hayallerini yarım bırakmayacağız' yazılı pankartları asıldı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte CKŞ adına konuşan Diren Kobanê, Suruç şehitlerinin Kobanê'nin yeniden inşası için yola çıktıklarını hatırlattı. Kobanê, "Kentimizde büyük bir savaş yaşamış ve tek bir sağlam bina kalmamıştı. Zaferden sonra kentin yeniden inşa edilmesi gerekiyordu. Savaştan çıkan çocuklar için park ve kütüphane inşa etme, yeni bir orman dikme hayali ile yüzlerini Kobané'ye çevirmişlerdi" diye konuştu.

Rojava devrimini savunmanın öncelikli görev olduğunu dile getiren Kobanê şu ifadeleri kullandı: "Devrimin geliştirilmesi, sosyalizm yönünde ilerletilmesi savunma görevi ile iç içe geçen bir hedeftir. Bu noktada Zilan yoldaş ile Suruç şehitlerinin yolları birleşiyor. Komünist gençliğin öncüsü Zilan Destan yoldaş, kadın devriminin geliştirilmesi mücadelesinin de öncüleri arasındadır. Zilan yoldaşın yolunu izleyeceğiz. Suruç şehitlerimizin hayallerini yarım bırakmayacağız."

Etkinlik TKŞ bünyesinde çalışmalarını yürüten Şehit Zilan müzik grubunun sahne almasıyla devam etti. Baki Xido Kültür Sanat Merkezine bağlı çocuk tiyatrosu ve halay grubu da performans sergiledi. Etkinlik halaylara sona erdi.