24 Eylül 2024 Salı

Suruç şehitlerinin çocuk şenliği hayali Kobanê'de gerçekleşti

Suruç'ta 5. yıl önce katledilen SGDF'li gençlerin Kobanê'ye geliş nedenleri arasında yer alan çocuk şenliği düzenleme planı, Kobanê'deki anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.
 

Suruç katliamının 5. yılı kapsamında çocuk şenliği düzenlendi. Suruç şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan anmada, Devrimci Komünist Gençlik (CKŞ) adına Firyaz Muhammed konuşma yaptı. 

Muhammed, 5 yıl önce MİT'e bağlı IŞİD çeteleri eliyle Suruç'ta büyük bir katliam gerçekleştirildiğini hatırlattı ve şunları söyledi: "Amara Kültür Merkezi bahçesinde 33 yoldaşımızı şehit ettiler, onlarcasını yaraladılar. Sosyalist gençler aslında Türkiye ve Kuzey Kürdistan'dan Rojava'ya devrimi büyütmek için yola çıktı. Aralarında Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Arap, Alevi, Sünni gençler vardı. Kampanya büyük bir etki yarattı."

"Kobanê düştü, düşecek" diyen Faşist şef Erdoğan'ın da IŞİD ile birlikte yenildiğini kaydeden Muhammed, "Biz Suruç katliamında 33 yoldaşımızı kaybettik ama şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirdik ve Türk devleti bir kez daha kaybetti. Sosyalist gençlerin hayalleri yarım kalmadı. Suruç Şehitleri Ormanı büyüyor. Kobanê'nin inşasında 33 yoldaşımızın da katkıları var. Kobanêli gençler olarak Suruç şehitlerini unutmayacağız. Rojava Devrimine güç vereceğiz, Kobanê'nin yeniden inşa çalışmalarında öne çıkacağız" şeklinde konuştu.

İşgal saldırılarına karşı Rojava devrimini savunacaklarını dile getiren Muhammed, şöyle konuştu: "Rojava devrimi Kobanê'de başladı, Kobanê devrimin meşalesi oldu. Bizler devrim ateşinin sönmesine izin vermeyeceğiz. Kobanêli gençler olarak devrimimizin 9. yılını kutluyoruz. 33'lerin hayallerine bağlı kalacağımızın sözünü yineliyoruz. Suruç şehitlerini unutmayacağız, hayallerini yarım bırakmayacağız. Devrimimize sahip çıkacağız."

Çocuk Şenliği, Baki Xido Kültür Sanat Kurumunun hazırladığı tiyatro ve halay gösterimleriyle devam etti.