30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehitleri Menemen'de anıldı: Mücadelelerini sürdüreceğiz

İzmir'in Menemen ilçesinde Suruç şehitleri anıldı. Anmada yapılan konuşmalarda, Suruç katliamının ardından 33'lerin hesabının mutlaka sorulacağı kaydedildi. 

Suruç katliamının 5. yılında, 33 düş yolcusu İzmir'in Menemen ilçesinde anıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) çağrısıyla düzenlenen anmaya Suruç şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Suruç şehitlerinin mücadele hayatının anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından söz alan SGDF üyesi Nagehan Sümen, beş sene önce Gezi'nin çocuklarıyla Rojava'nın çocuklarını buluşturmak, Rojava devrimine dokunmak ve IŞİD'in yakıp yıktığı Kobane'yi yeniden inşa etmek isteyenlerin katledildiğini hatırlattı.

Devletin birleşik mücadeleyi hedef aldığını kaydeden Sümen, Suruç katliamının devlet ve IŞİD ortaklığıyla gerçekleştiğini belirtti. Sümen, "Bugün Suruç için adalet demek Sivas, Çorum, Ankara için adalet demek. Suruç için adalet demek katledilen çocuklara, katledilen kadınlara adalet sağlamak demek. Bu yüzden adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz, bu topraklarda en ufak bir adaletsiz kalmayana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Kaldıraç, TÖP ve Dersimliler Derneği'nin de katıldığı anmada kurum temsilcileri yaptıkları konuşmalarda dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Konuşmalarda, "Gezi ve 7 Haziran'da somutlaşan halkların talepleri karşısında devletin korkusunun bir göstergesidir. Bu adalet direnişi bu korkuyu büyütüyor" ifadeleri kullanıldı.

Konuşmaların ardından anma şiir ve müzik dinletisiyle devam etti.