30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehitleri Kartal'da anıldı

Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri, Kartal Meydanı'nda yaptığı eylemle Suruç şehitlerini andı, yarın Kadıköy'de yapılacak anmalara çağrı yaptı. Suruç şehidi Yasemin Boyraz'ın kızı Yasemin Boyraz, "Bir gün 33'lerin adaleti bu ülkeye gelecek" diyerek, adalet mücadelesini büyütme çağrısı yaptı.

Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri, katliamın 5. yılında Suruç şehitlerini andı.

Kartal Meydanı'nda yapılan oturma eylemi ve basın açıklaması polis tarafından sosyal mesafe korunamayacak gerekçesiyle engellemek istedi. Tartışmaların ardından açıklama yapıldı.

Eyleme SKM Sözcüsü Deniz Aktaş, Suruç şehidi Bahar Boyraz'ın ailesi, SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci de katıldı.

Basın açıklamasını Gülşeri Eniş okudu. 33 düş yolcusunun 5 yıl önce IŞİD çetelerinin düzenlediği bombalı saldırıda katledildiğini katırlatan Eriş, katliamın devletin bilgisi dahilinde planlı bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

Suruç gazileri ve ailelerinin beş yıldır adalet mücadelesi verdiğini kaydeden Eriş, dava sürecine ilişkin bilgi verdi. Eriş, "Suruç, Ankara, Amed, Antep ve Maraş, Çorum, Sivas katliam davalarında, devlet, cezasızlık ve katliamları sürüncemeye iterek üstünü örtme politikasını devam ettiriyor. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de AKP faşist diktatörlüğü, halkın muhalif iradesinin güçlendiği dönemlerde, gençlere ve halklarımıza katliamı dayatıyor. Halkın muhalif sesini susturmaya çalışıyor. Susturamıyor susturamayacak" dedi.

İktidarı, cezasızlık politikasına son vermeye çağıran Eriş, "Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri olarak davanın takipçisi olacağız. İnsanlık dışı bu katliamları unutmayacağız unutturmayacağız. Katliamlara son verilsin katiller açıklasın, cezalandırılsın!" şeklinde konuştu.

BAHÇECİ: 33'LERİN AYAK İZLERİNİ TAKİP EDİYORUZ
SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, bir devrimin inşasına dokunmak için Kobanê'ye gitmek istediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Nasıl Kobanê'yi birlikte savunduysak birlikte inşa etmek istedik. Devrimi hedef alanlar bizi de hedef aldı" dedi.

5 yıldır 33'lerin ayak izlerini takip ettiklerini ifade eden Bahçeci, "Onların hesabını soracağız. Onların mücadele bayrağı asla yere düşmedi. Aynı kararlılıkla mücadelelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BOYRAZ: 33'LERİN ADALETİ BİR GÜN BU ÜLKEYE GELECEK
Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Suruç şehidi Bahar Boyraz'ın kızı Yasemin Boyraz, "Merhaba annemin çocukları, annemin kadınları, annemin insanları" diyerek eyleme katılanları selamladı.

"Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla adalet mücadelesini sürdürdüklerini hatırlatan Boyraz, Suruç katliamının aydınlatılması durumunda tüm katliamların aydınlatılabileceğini vurguladı, bu nedenle de adalet mücadelesinin büyütülmesi gerektiğini söyledi.

Beş yıldır tüm engellemelere rağmen adalet mücadelesini sürdürdüklerini ifade eden Boyraz, "Ben inanıyorum ki 33'lerin adaleti bir gün bu ülekeye gelecek" dedi.

Boyraz, "Hala Temmuzun o sıcaklığın da, o öfkesindeyim" diyerek sözlerini tamamladı.

Ahmet Davutoğlu'nun "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişi insan yüzüne çıkamaz" sözlerini hatırlatan Boyraz, Davutoğlu'na seslendi: "Konuş, katliamda sorumluluğu olanları söyle. Annemin kanı onların elinde."

Eylemde, "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Suruç'un hesabı sorulacak", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.