30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehitleri işgale karşı direniş cephesinde anıldı

Şehit Alişêr Deniz Tugayı savaşçıları, 19 Temmuz Rojava devrimi ve 20 Temmuz Suruç katliamının yıl dönümü vesilesiyle askeri tören gerçekleştirdi. Devrim savaşçılarının 33 Suruç şehidinin isimlerini taşıdığı vurgulanan anmada, "Devrim ateşini büyütmeye devam edeceğiz. Suruç şehitlerinin düşleri de devrim şehitlerinin düşleri de yarım kalmayacak" denildi.

Suruç katliamında ölümsüzleşen 33 düş yolcusu, işgal saldırılarının hedefi altındaki Serêkaniyê-Til Temir cephe hattında anıldı.

Cephe hattının ön mevzilerinde yer alan Ş. Alişêr Deniz Tugayı savaşçıları 19 Temmuz Rojava devrimi ve 20 Temmuz Suruç katliamının yıl dönümü vesilesiyle askeri tören, anma ve eğitimler düzenledi.

Savaşçılar, 19 Temmuz devriminin yıldönümü için bir eğitim toplantısı düzenledi. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte Rojava devriminin ilanı ve tarihsel gelişimi aktarıldı. Savaşçılar toplantı sonunda Rojava şehitlerine ve devrime bağlılıklarını ifade etti, devrim topraklarını savunmak için verdikleri sözleri yeniledi. Halaylarla devrimi kutlayan savaşçılar, "Biji şoreşe Rojava" sloganı attı.

Ş. Alişêr Deniz Tugayı savaşçıları, 20 Temmuz Suruç katliamında ölümsüzleşen 33 düş yolcusunu da düzenlediğini askeri törenle andı.  Törenin ardından Tugay komutanlığı adına konuşma yapıldı.

Türkiye ve Bakur Kürdistan'dan yüzlerce gencin "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" şiarıyla Kobanê'ye geçmek istediği hatırlatılan konuşmada şunlar ifade edildi: "Onlar, yüzlerce devrimcinin can bedeli, kanla, başla özgürleştirdikleri topraklara umut taşımak istedi. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'in devrimci tarihinden gelen inancı, 21. yüzyılın devrimi olan Rojava devriminin ışığıyla buluşturmak istedi. Faşist Türk devleti en büyük korkusu olan bu inancı, IŞİD eliyle karanlığa boğmak istedi. Fakat ne onların katliamları ne de IŞİD karanlığı devrim inancını boğmaya yetmedi."

33 Suruç şehidinin isimlerinin Rojava devrim savaşçılarının isimlerinde yaşatıldığı dile getirilen konuşmada, "İşte bugün topraklarımızı işgal eden faşist devlet ve çetelerine karşı büyüyen direniş, tüm saldırılara rağmen kendini her alanda geliştiren devrimimiz 33 Suruç şehidinin düşlerinin karşılığı oluyor. Bir kez daha haykırıyoruz, Ortadoğu halklarının umudu olan devrim ateşini savaş cephelerinde, Türkiye'de, dört parca Kürdistan'da büyütmeye devam edeceğiz. Suruç şehitlerinin düşleri de devrim şehitlerinin düşleri de yarım kalmayacak" denildi.

Askeri törenin ardından Suruç şehitleri anısına hazırlanan Kürtçe ve Arapça sinevizyon gösterildi.