30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehitleri için Maltepe'de lokma verildi

Katliamın beşinci yılında Suruç şehitleri için Maltepe Cemevi'nde lokma verildi.

Suruç'ta IŞİD çeteleri tarafından katledilen 33 düş yolcusu için Maltepe Cemevinde lokma verildi.

Lokmaya Suruç şehitlerinden Bahar Boyraz'ın ailesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Deniz Bahçeci'nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

ESP İlçe Başkanı Kerem Bükre, 33 düş yolcusunun mücadelesini sürdürdüklerini belirtti, adalet mücadelesini yükselteceklerini söyledi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Yasemin Boyraz, "Onları anlatmak zor" dedi, konuşmakta zorlandı.

Boyraz, "Burada olsalardı annem gömbeyi kesin annem yapmış olurdu. Duygu şurada otururdu, Cebo da aramızda koşturuyor olurdu" dedi.

Adalet mücadelesinin dayanışmayla büyütülmesi gerektiğini vurgulayan Boyraz, lokmaya katılanlara, "Sizin dayanışmanıza çok ihtiyacımız var. 20 oturmalarına destek verin. Sizsiz hiç bir şeyiz. 33 yoldaşın kanı bir birine karıştı. Onların ruhlarını birlikte yaşatalım. İyi ki varlardı, iyi ki hayatlarınızdan geçtiler" şeklinde seslendi.

Dava süreçlerini hatırlatan Boyraz, herkesi yarın Kadıköy'de Halitağa Caddesi'nde yapacakları 20 oturumuna çağırdır.

Ardından dua edildi.

TUZLA'DA 33'LER ANILDI
Aydınlı Mahallesi'nde bulunan HDP Tuzla İlçe binasında Suruç katliamında yaşamını yitiren 33 düş yolcusu anıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı anmanın ardından lokma dağıtıldı.