30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehitleri için Kobanê'de anma düzenlendi

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusu için Kobanê'de anma gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı anmada, "Türk devleti, Kobanê'de başaramadığını Suruç'ta gerçekleştirmek istedi. 33 yoldaşımızı katletti" denildi. Kobanê halkı katliamın 5. yılında Suruç şehitlerinin ailelerinin adalet mücadelesini selamladı.

Suruç şehitleri için yeniden inşa çalışmalarına katılmak için gitmek istediği Kobanê'de kitlesel anma düzenlendi.

Çand û Huner etkinlik salonunda düzenlenen anmaya Tev-Dem, PYD, Kongra Star, Özerk Yönetim, Aydınlar Birliği, Şehit Aileleri Kurumu, DSG temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Anmanın yapıldığı salona "İşgalciliğe karşı kadınlar devrimini savunacak", "Kobanê gençliği Suruç şehitlerini unutmayacak", "Rojava devrimi Ortadoğu'nun aydınlığıdır" yazılı pankartlar asıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Suruç şehitleri anısına hazırlanan Kürtçe ve Arapça sinevizyon gösterildi.

'YOLDAŞLARIMIZIN MİRASINI BİZ DEVRALIYORUZ'
Etkinliğin açılış konuşmasını CKŞ adına Firyaz Mihammed yaptı. Mihammed, Suruç'ta katledilen gençlerin Kobanê'ye devrime dokunmak gelmek istediklerini söyledi, "Kobanê, Rojava devriminin direniş simgesidir, Kobanê'de devrimi görmek, tanımak ve yaşamak sosyalist gençlerin en büyük umuduydu. Bu umutla Kobanê'nin yeniden inşasına katılma kararı verdiler" dedi. Mihammed, Suruç  şehitlerinni birleşik devrimin yapıcıları olarak tarihte yerlerini alacaklarını dile getirdi.

Mihammed, IŞİD'in yakıp yıktığı Kobanê şehrinin inşa çalışmalarına katılmak isteyen SGDF'lilerin faşist Türk devleti tarafından hedef alındığını kaydetti. Mihammed şöyle konuştu: "Türk devleti, Kobanê'de başaramadığını yine bir IŞİD'li katilin eliyle Suruç'ta gerçekleştirmek istedi. 33 yoldaşımızı katletti. Şimdi bayrak biz Kobanêli ve Rojavalı gençlerin elinde, Türkiye ve Kuzey Kürdistanlı yoldaşlarımızın mirasını biz devralıyoruz. Devrimimizi sonuna kadar savunacağız, işgalcileri kovuncaya kadar savaşacağız."

Suruç şehitlerinin halklar arasında tarihi bir köprü inşa ettiklerini dile getiren Mihammad, "Ortadoğu'nun ışığı olan devrimimizi bu köprü üzerinden tüm Ortadoğu devrimine taşıyacağız. Kobanêli gençler Pirsus şehitlerini asla unutmayacak, devrimimizin zafer yürüyüşünde yolumuzu aydınlatan kızıl meşale olacaklar" şeklinde konuştu.

KOBANÊ'DEN SURUÇ AİLELERİNE SELAM
Aydınlar Birliği adına söz alan Muhammed Kobanê, Suruç şehitlerini andı. "Yaşam ancak direnerek mümkün. Özgürlüğümüz için savaşanları selamlıyoruz" dedi. Kobanê'nin Suruç şehitleri anısına okuduğu şiir alkışlarla karşılandı.

Şehit Aileleri Kurumu adına söz alan Gelo Eli, konuşmasına Suruç şehitlerini anarak başladı. Eli şöyle devam etti: "Düşman karşısında boynumuzu eğmedik. Her yerde saldırılarda bulundular, biz de direndik. Direnerek zafere ulaşıyoruz. Suruç şehitlerinin ailelerini başsağlığı diliyoruz, selamlıyoruz."

Kobanê CKŞ adına konuşan Givera Serhat Suruç katliamının üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlattı, "Katliamının üstünden beş yıl geçti, yoldaşlarımız bir adım geri atmadılar. Devrim mücadelesi dört bir yanda sürüyor. Zaferin yolu şehitlerimizin yoludur, bu yoldan ayrılmayacağız, biz kazanacağız" şeklinde konuştu.

Anma etkinliğinin sonunda salonda bulunan kitle alkışlarla Suruç şehitlerini selamladı, "Şehit namirin" sloganı attı.