30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehitleri anısına lokma dağıtıldı

Suruç şehitlerinin anısına Dersim ve İzmir'de lokma dağıtıldı. Anmalarda yapılan konuşmalarda, 33 düş yolcusunun ideallerin takipçisi olacakları belirtildi.

Suruç şehitlerinin anısına Dersim ve İzmir'de lokma dağıtıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Dersim Şubesi, 33 düş yolcusu anısına lokma dağıttı. Lokma dağıtımında konuşan PSAKD Dersim Şubesi Ali Ekber Kaya, "Suruç şehitleri şahsında tüm yitirdiklerimizi anıyoruz. Onların ideallerini taçlandırmak, onların özlediği bir yaşama kavuşturmak bugün ve gelecekte boynumuzun borcudur. Biz bu yolda yürümekten bir an bile geri durmayacağız. Ömümüzün sonuna kadar da bu ideallerin takipçisi olacağız" dedi.

Etkinlikte, Suruç'ta ölümsüzleşen Çağdaş Aydın'ın annesi Saniye Aydın ile babası Fethi Aydın, 33 düş yolcusu anısına çıkarılan kitapları imzaladı.

İzmir'de Demokratik Alevi Derneği'nde (DAD) 33 düş yolcusu için çırağ uyandırıldı ve lokma dağıtıldı. Anmada konuşan DAD İzmir Şube Eşbaşkanı Nebat Çelik, "33 düş yolcusunu özlem ve saygıyla anıyoruz. Onlar mazlumun yanındaydı, bu yolda düştüler. Çırağı onlar için uyandırıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından anmaya katılanlara lokma dağıtıldı.