23 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehidi Vatan Budak mezarı başında anıldı

Suruç Katliamında ölümsüzleşen Vatan Budak mezarı başında anıldı. Anmada konuşan baba Murat Budak, "Onurluyuz aileler olarak. Çünkü biliyoruz ki yoldaşlarımızın bizlere bıraktığı bayrağı taşıyacak gençlerimiz var" ifadelerini kullandı.

Suruç Katliamında ölümsüzleşen 33 düş yolcusundan Vatan Budak, Gaziosmanpaşa'da bulunan Karlıtepe Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. "Ölümsüzlerimizin izinde daima ileri" pankartı açılan anma, devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

'BİZLERİ KATLEDEREK YOK EDECEKLERİNİ SANANLAR YANILDILAR'
İlk sözü alan Vatan Budak'ın babası Murat Budak, Suruç Katliamının üzerinden 100 ay geçtiğine işaret etti. "Bizleri katlederek yok edeceğini sanan eli kanlı katiller yanıldıklarını bir kez daha görmüş oldular" diyen Budak, 100 ay da, 100 yıl da geçse anmalarına, eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

5 ARALIK'TAKİ DURUŞMAYA ÇAĞRI
"Onurluyuz aileler olarak. Çünkü biliyoruz ki yoldaşlarımızın bizlere bıraktığı bayrağı taşıyacak gençlerimiz var. Gençlik varsa, umut var. Umut dimdik ayakta" diyen Budak, 5 Aralık'ta Suruç Katliamına ilişkin bir sonraki duruşmanın görüleceğini hatırlatarak, "Suruç için adalet, herkes için adalet" diyen herkesi mahkemeye davet etti.

'ANILARINI DAİMA YAŞATACAĞIZ'
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) adına yapılan konuşmada, ezilenlerin mücadelesinde, adil, onurlu bir dünya mücadelesinde ölümsüzleşenleri anmaya, onların izini takip etmeye devam edildiği belirtildi. "33 devrimci yüreğin devrimci çizgisi bize ışık olmaya devam ediyor" ifadeleri kullanılan konuşmada, aradan ne kadar zaman geçerse geçsin katliamın hesabının mutlaka sorulacağı vurgulandı.

Konuşma, şöyle devam etti: "Ölümsüzlerimizin mücadelesi, anıları, onların yeni bir yaşama, yeni bir dünyaya duyduğu istek bugün tüm canlılığıyla ayaktadır ve savaşmaya devam etmektedir. Onların anılarını, mücadelelerini daima yaşatacağız. Hiçbir düş yarım kalmayacak."